5 motive pentru care Nokia avut cele mai bune telefoane cu camera

Marti, 13 Aprilie 2021, ora 17:10
788 citiri
5 motive pentru care Nokia avut cele mai bune telefoane cu camera
telefoane mobile FOTO: unsplash.com

Se vorbeste mult despre telefoanele legendare cu camera Nokia. Dar de ce au fost mai bune decat toate celelalte modele de telefoane? Iata primele 5 motive care i-au facut sa iasa in evidenta. Si, de asemenea, un ghid bun pentru ceea ce face o camera de telefon excelenta.

1. Senzori mari personalizati

In timp ce, in zilele noastre, majoritatea telefoanelor din acelasi segment au aceleasi senzori, Nokia obisnuia sa aiba senzori personalizati pentru flagship-urile lor si, uneori, chiar si pentru dispozitivele lor de mijloc, pe care nu le veti gasi pe niciun alt dispozitiv. De exemplu, senzorul imens 1 / 1,2" personalizat, gasit pe modelul 808 PV, care este inca cel mai mare senzor care a fost pus vreodata pe un telefon. Sau senzorul de 1 / 1,83" de pe N8, in comparatie cu senzorul mic 1 / 3,2" de pe iPhone 4. Sau senzorul de 1 / 2,5" care a debutat pe Lumia 1520.

Senzorii mari capteaza mai multa lumina, au o gama dinamica mai buna si creeaza mai bine bokeh, aka acea neclaritate de fundal. Sunt echivalentul motoarelor mari de masini si nu exista nicio inlocuire. Nu confundati megapixeli cu dimensiunea senzorului. Puteti avea un senzor imens cu megapixeli mici sau multi megapixeli pe un senzor mic. Cheia este echilibrul, iar Nokia il avea pe cel perfect.

2. Atentie la fiecare detaliu despre senzor, optica si diafragma

Un senzor mare nu este complet fara specificatii excelente, iar Nokia a acordat o atentie deosebita si acestora. Au fost inovatori in ceea ce priveste deschiderile mari, cum ar fi deschiderea f2.0 gasita pe Lumia 920 in 2012, cand standardul industrial era f2.4. Diafragma este de dimensiunea deschiderii camerei, astfel incat o diafragma mai mare inseamna ca camera poate capta mai multa lumina. Nokia folosea, de asemenea, optica Zeiss, care sunt cele mai bune atunci cand vine vorba de cat de curate sunt opticele, care ajuta la claritatea imaginii si la mentinerea sub control a refractiilor de lumina.

3. Algoritmi de imagistica

Hardware-ul camerei nu este nimic fara algoritmi de imagine, iar Nokia i-a avut pe cei mai buni. Algoritmii de imagine Nokia au acordat prioritate realismului si echilibrau saturatia exagerata si imaginile supraexpuse. Cu PureView, au facut un pas mai departe prin esantionarea pana la 5 pixeli intr-unul pentru o imagine cat mai curata. De asemenea, au avut o reducere impresionanta a zgomotului si, chiar si atunci cand au implementat HDR, le-a permis utilizatorilor sa controleze cat de mult HDR isi doresc intr-o imagine.

In zilele noastre, procesarea imaginilor este principalul diferentiator intre un telefon cu camera foto buna si una excelenta.

4. UX si UI

Tehnologia uimitoare ar fi inutila daca nu o puteati utiliza cu usurinta, iar Nokia a inteles acest lucru inca de la inceput. Au fost in fruntea inovatiilor interfetei camerei si au inteles necesitatea echilibrarii intre simplitate si controale profesionale. Comenzile lor predefinite pentru Nokia 808 PureView, care va permiteau sa salvati pana la 3 setari diferite pentru o utilizare rapida, nu au fost inca copiate, iar interfata lor de utilizare inovatoare pentru Lumia 1020, care a permis ca comenzile manuale sa fie usor de inteles si utilizate este inca standardul de aur pentru orice UX de camera.

5. Inovatii datorita cheltuielilor uriase de cercetare si dezvoltare

Ultimul motiv, dar nu cel din urma, sunt inovatiile Nokia, care includ stabilizarea optica a imaginii, care a reinventat complet fotografia cu lumina scazuta pe smartphone si stabilitatea video, dezvoltarea Xenon Flash intr-un factor de forma compact, oferirea primului element cu 6 lentile pentru claritatea imaginii, introducerea diafragmelor variabile pentru diferite conditii de lumina, prima solutie de imagine RAW pe un telefon, crearea primului senzor de raport de aspect care echilibra perfect intre aspectele 16: 9 si 4: 3 fara pierderi de calitate. Nokia a fost cel mai mare inovator in imagistica. De la iesirea lor din industria smartphone-urilor, accentul s-a deplasat catre software mai bun, iar inovatiile hardware aproape ca s-au oprit.

#nokia, #camera foto, #telefoane mobile , #Telefoane mobile