Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vodafone Romania si Orange s-au inteles la partajarea infrastructurii de retea

Vodafone Romania si Orange s-au inteles la partajarea infrastructurii de retea


Orange si Vodafone au incheiat un acord pentru partajarea infrastructurii de retea, care va permite companiilor sa continue investitiile in dezvoltarea de tehnologii la nivel national, au anuntat cei doi operatori de telefonie mobila.

"Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, si reprezinta o evolutie naturala a colaborarii anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor.

Acordul de partajare a retelei va permite celor doua companii sa continue intr-un ritm sustinut sa faca investitii in dezvoltarea de tehnologii la nivel national", se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii.

Avantajale acordului

Beneficiile rezultate in urma acestui acord vor permite companiilor sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea localitatile rurale.

In acelasi timp, se va putea face mai rapid implementarea celor mai avansate tehnologii, cum este 4G, recent lansata pe piata locala.

"Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile. De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea, cu beneficii importante asupra mediului inconjurator", se mentioneaza in comunicat.

Orange Romania si Vodafone Romania sunt, in ordine, primii doi mari operatori locali de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1928 ori