Utilizatorii activi de telefonie mobila, in scadere

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 11:40
1650 citiri
Utilizatorii activi de telefonie mobila, in scadere

Numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila din Romania a ajuns, in primul semestru al anului, la 23,6 milioane, in scadere cu 3,2% comparativ cu perioada similara din 2011, potrivit datelor oficiale prezentate, marti, intr-o conferinta de specialitate, de Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

"A scazut numarul de simuri active, dar am avut o crestere a traficului originat in retelele publice. In Romania, exista in primul semestru din 2011 un numar de 23,6 milioane de utilizatori activi, in scadere cu 3,2% fata de anul trecut. Aici sunt incluse abonamentele si cartele prepaid active", a spus Marinescu.

Conform oficialului ANCOM, dupa primele sase luni ale anului, acoperirea telefoniei mobile la nivel national s-a situat la un procentaj de 110,2%, in scadere cu 3% fata de perioada similara din anul anterior.

Anul viitor, se va pune accent pe scaderea tarifelor de interconectare

In ceea ce priveste estimarile pentru anul viitor, se pune accent pe scaderea tarifelor de interconectare, conform reglementarilor din Uniunea Europeana. Astfel, o prima etapa va insemna ajungerea la un tarif de 4,05 eurocenti/minut incepand cu 1 ianuarie 2012, iar incepand cu data de 1 septembrie 2012, tariful se va diminua pana la 3,07 eurocenti/minut.

Potrivit sefului ANCOM, Catalin Marinescu, in perioada urmatoare vor fi publicate rapoartele referitoare la piata conexiunilor la Internet, vitezele de Internet, operatorii de cablu si interconectarile in retelele fixe de telefonie.

La finele lunii mai a.c., ANCOM publica raportul privind piata telefoniei mobile din Romania la finele anului 2010, din care reiesea faptul ca exista o crestere de 1% pe acest segment.

Datele prezentate de arbitrul telecom aratau ca numarul utilizatorilor de cartele preplatite si numarul abonamentelor incheiate de persoane juridice au inregistrat cresteri cu 2%, respectiv 0,1%, in timp ce numarul abonamentelor incheiate de persoane fizice a scazut cu 0,6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere utilizatori mobile, #piata mobile Romania, #ancom , #Telecomunicatii