Toate convorbirile telefonice si mailurile ar putea fi monitorizate legal.

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 19:01
1213 citiri
Toate convorbirile telefonice si mailurile ar putea fi monitorizate legal.

Proiectul de lege privind retinerea datelor de trafic de catre operatorii de telefonie mobila a fost depus la Parlament la inceputul lunii noiembrie de catre ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme si deputatul PDL, Adrian Badulescu, fost ofiter SRI.

Legea privind monitorizarea conversatiilor de pe telefoanele mobile a fost adoptata pentru prima data de Parlament in 2008, urmand ca in 2009, judecatorii Curtii Constitutionale sa o declare neconstitutionala, deoarece afecta dreptul la viata intima si privata si libertatea de exprimare.

Proiectul este reluat astazi de deputatii PDL, Valerian Vreme si Adrian Badulescu, scrie Gandul. Ministrul Comunicatiilor afirma ca au incercat sa elimine prevederile neconstitutionale ale proiectului, mentionand si ca daca aceasta lege nu va fi adoptata, Romania va primi penalizari de la UE in valoare de 50.000 de euro pe zi.

In plus, initiatorii legii sustin ca detinerea acestor informatii va ajuta autoritatile in vederea descoperirii si urmaririi penale a infractiunilor si invoca drept exemplu atacul terorist din Norvegia.

In cazul in care legea e adoptata, companiile de telefonie fixa si mobile vor retine timp de 6 luni numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, cel spre care a fost redirectionat apelul si numele acestora.

Va fi monitorizat si internetul, identificandu-se utilizatorul, numele sau adresa IP, furnizorul de internet, ora conectarii si deconectarii.

#proiect lege monitorizare telefoane, #monitorizare telefoane , #Telecomunicatii