Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Telefonia mobila cucereste Africa: Cresteri de 44% pe an

Telefonia mobila cucereste Africa: Cresteri de 44% pe an


Sectorul de telefonie mobila inregistreaza cea mai mare crestere pe piata din Africa subsahariana, acesta depasind nivelul de 44% in fiecare an dupa 2000.

Numarul de conexiuni mobile a crescut la 475 milioane fata de doar 12,3 milioane linii fixe, ceea ce reprezinta cel mai mare raport telefonie mobila/telefonie fixa din lume, scrie Agerpres, citand un studiu al Asociatiei operatorilor de telefonie mobila (GSMA).

"Telefonia mobila a revolutionat deja societatea africana si cu toate acestea cererea continua sa creasca cu aproape 50% pe an", a declarat Tom Phillips, responsabil cu reglementarea in cadrul GSMA, cu ocazia salonului Africom la Cape Town.

Studiul GSMA arata ca adoptarea rapida a telefoniei mobile a adus importante beneficii economice pentru regiunea Africii sub-sahariene, contribuind in mod direct cu 32 miliarde de dolari la economia acestei regiuni, sau 4,4% din PIB-ul sau, si in prezent asigura 3,5 milioane locuri de munca.

Un studiu separat publicat luni de firma londoneza Informa Telecoms & Media estimeaza ca numarul utilizatorilor de telefonie mobila din intreaga Africa ar urma sa treaca pragul de 750 de milioane in cursul trimestrului patru al acestui an .

In functie de numarul de utilizatori, Africa este a doua piata de telefonie mobila din lume, dupa Asia, dar cu toate acestea rata de penetrare se situa la 67,55% la sfarsitul lunii septembrie, fata de 91% cat este media mondiala.

In aceste conditii, numarul de utilizatori de telefonie mobila din Africa ar urma sa ajunga la un miliard in 2015 si la 1,3 miliarde la sfarsitul lui 2017.

La acea data Nigeria, care a depasit pragul de 100 milioane de utilizatori in al doilea trimestru al acestui an, va fi cea mai mare piata din Africa, cu 169 milioane utilizatori, urmata de Egipt, cu 129 milioane utilizatori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1633 ori