Super viteza pe telefonul mobil. Vezi care este prima tara cu tehnologie 4G la toti operatorii

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 12:52
3659 citiri
Super viteza pe telefonul mobil. Vezi care este prima tara cu tehnologie 4G la toti operatorii

Korea de Sud devine tara care adopta in totalitate tehnologia 4G, toti operatorii de telefonie mobila oferind servicii prin intermediul acestei tehnologii.

Tehnologia 4G inseamna viteze de download foarte mari, de pana la 100 Mbps.

Operatorul de telefonie mobila KT a devenit cel de-al treilea operator din Korea de Sud care ofera servicii bazate pe tehnologia 4G, potrivit The Verge.

KT are in oferta patru telefoane mobile care suporta 4G, Pantech Vega, Samsung Galasy S II LTE, Galaxy S II HD LTE si Galaxy Note LTE.

Pe langa viteza de download si upload foarte mari, reteaua de tip 4G are avantajul ca nu se blocheaza, chiar si cand este suprasolicitata.

Serviciul oferit de KT incepe de la 30 de dolari pe luna, pentru 500 MB trafic de date, 160 de minute si 200 de mesaje. Mesajul de marketing al KT este agresiv pentru planul tarifar de 54 de dolari, cu 3GB trafic de date si 350 de minute incluse.

Extinderea retelei 4G a insemnat pentru KT renuntarea la reteaua de tip 2G, in ciuda protestelor clientilor si a mai multor procese intentate companiei.

4G in Romania

In Romania operatorii de telefonie mobila nu se grabesc sa treaca la tehnologia 4G. Spre exemplu, Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala vede lansarea de servicii bazate pe tehnologia 4G in urmatorii 10 ani.

"Retelele 4G sunt o investitie foarte mare pe care trebuie sa o facem pentru urmatorii zece ani sau chiar mai mult. De aceea, ma astept sa avem, din partea autoritatilor, o anumita vizibilitate asura reglementarii si strategiei de licentiere pentru o perioada de minimum zece ani pentru ca", declara anul trecut in luna noiembrie Jean-Francois Fallache, CEO Orange Romania.

Potrivit unui articol din Financial Times, din 2009, gigantii industriei comunicatiilor, Deutsche Telekom, Orange si Vodafone nu vor investi prea curand in retelele de tip 4G, ci se vor concentra pe tehnologiile existente. Trecerea la 4G nu este vazuta ca o urgenta nici pe pietele din Europa de Vest, nici in Romania.

Tehnologia 4G nu indeplineste inca toate conditiile pentru a fi comerciala in Romania, crede si Raoul Ros, seful Alcatel-Lucent Romania. Potrivit acestuia, pe piata locala nu exista terminale specifice, nu exista cerere din partea clientilor si nici nu sunt alocate benzi de frecventa. Ros vede lansarea serviciciilor 4G in Romania intr-un orizont de cinci ani.

Alcatel-Lucent a efectuat anul trecut, pentru prima data in Romania, o demonstratie publica a capabilitatilor tehnologiei 4G LTE, care permite transferuri de date la viteze de pana la 100 MB/s intr-o retea radio. Spre comparatie, retelele actuale ale operatorilor locali mobili asigura transferuri de date cu viteze de pana la 21,6 Mbps.

Viteza ridicata de transfer a datelor va permite operatorilor sa furnizeze prin 4G LTE servicii de video streaming de inalta definitie (HD), supraveghere video HD, videoconferinta HD cu apel video si apel mobil, jocuri online, acces Internet in banda larga si aplicatii bazate pe media portal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tehnologia 4G, #viteza internet pe mobil , #Telecomunicatii