Siemens isi va incheia activitatile in statele in care mita este o practica uzuala

Miercuri, 07 Februarie 2007, ora 15:41
1059 citiri

Siemens va renunta la operatiunile din statele unde mita este o practica uzuala si va restrictiona utilizarea contractelor de consultanta, in contextul scandalului de coruptie in care este implicat grupul german, potrivit cotidianului Financial Times (FT), citat de Reuters.

Siemens, care ancheteaza, in paralel cu procurorii germani, disparitia unor sume de ordinul sutelor de milioane de euro din conturile companiei, va prefera o abordare prudenta, in locul asumarii unor riscuri, informeaza FT, citand surse din conducerea grupului.

Reprezentantii Siemens nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Compania, care opereaza in 190 de state, nu a luat inca o decizie referitoare la tarile unde isi va incheia activitatile, potrivit FT.

In ceea ce priveste contractele de consultanta, acestea vor fi interzise, cu exceptia cazului in care acordul este semnat de doi manageri seniori ai diviziilor implicate si de un reprezentant al biroului pentru conformitate din cadrul grupului.

Siemens ancheteaza realizarea unor plati suspecte pentru servicii de consultanta, in ultimii sapte ani, in valoare de 420 milioane de euro, si a implementat o serie de masuri pentru imbunatatirea procedurilor interne.

Procurorii din Munchen investigheaza disparitia a circa 200 milioane de euro din conturile Siemens si suspecteaza ca sumele au fost tranferate in conturi din strainatate si utilizate pentru mita, in vederea obtinerii unor contracte in domeniul echipamentelor pentru telecomunicatii.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)