Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rovinieta va putea fi platita si prin SMS

Rovinieta va putea fi platita si prin SMS


Rovinieta se va putea plati prin trimiterea de mesaje SMS, odata cu extinderea sistemului informatic national pentru emitere, gestiune, monitorizare si control a taxei de utilizare a infrastructurii rutiere, proiect estimat la circa 40 milioane lei.

"Functionalitatea se refera la posibilitatea consumatorilor de a achita taxa de utilizare a infrastructurii rutiere prin trimiterea de mesaje SMS catre un numar scurt asociat serviciului.

Plata serviciului va fi detaliata in factura generata de catre furnizorul de telefonie mobila catre consumator ca serviciu cu valoare adaugata, urmand ca valoarea efectiva a taxei de utilizare a infrastructurii rutiere sa ajunga in contul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pe baza unui contract cadru stabilit in prealabil cu furnizorul de servicii de telefonie mobila", se arata in caietul de sarcini privind achizitia de servicii pentru sistemul informatic pentru emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei - SIEGMCR.

Cel care va folosi aceasta metoda pentru taxa de utilizare a infrastructurii rutiere va avea posibilitatea de a vedea datele relevante ale tranzactiei prin SMS inaintea operatiunii de confirmare a tranzactiei.

Citeste mai multe despre Rovinieta va putea fi platita si prin SMS pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1815 ori