Retelele de cartier au acces aproape gratis la centrul NXData

Vineri, 26 Ianuarie 2007, ora 15:00
1237 citiri

Asociatia retelelor de cartier Interlan va primi aproape gratis un spatiu in centru neutru de colocare NXData, care va permite interconectarea cu marii operatori de comunicatii, a declarat, pentru NewsIn, directorul NXData, Sorin Andone.

"Pentru a incuraja operatorii sa vina in spatiu de interconectare am oferit locatiile Interlanului aproape gratis", a declarat vineri, pentru NewsIn, Sorin Andone.

Interconectarea retelelor de telecomunicatii se poate realiza fizic pe un teritoriu neutru, denumit spatiu de colocare, fara a fi nevoie de obligatii impuse de autoritatea de reglementare in comunicatii sau de centralele Romtelecom, a precizat Andone. "Oricine ajunge la o anumita cifra de afaceri e impins catre NXData pentru ca in acest spatiu de colocare se vand cele mai mari cantitati de date si se face interconectarea pentru absolut orice", a completat directorul de marketing in cadrul Interlan, Nicolae Duicu.

Compania furnizeaza alimentarea, aclimatizarea, asistenta tehnica si interconectarea fara restrictii a operatorilor si companiilor de orice fel ar fi ele. In momentul de fata, NXData este singurul spatiu de colocare - 'neutral carrier' - al informatiilor din tara noastra.

Centrul de colocare consta intr-un spatiu pe care operatorii il folosesc in comun. Interconectarea, explica reprezentanti ai ANRCTI, este legatura fizica si logica realizata intre retele publice de comunicatii pentru a permite comunicarea intre utilizatorii retelelor sau accesul la servicii. Aceste servicii pot fi furnizate de catre partile implicate sau de catre alte parti care au acces la reteaua respectiva.

Aglomerarea de operatori permite interconectarea intr-o singura camera a tuturor, micsorand la minumum bucla locala, ceea ce reprezinta un avantaj al spatiului de colocare. Scopul unui astfel de serviciu este de a facilita conexiuni multiple pentru clientii de business, un fenomen ce poarta numele de multihoming, o conectare simultana a unei societati la doi sau mai multi furnizori de internet deodata.

NXData este un transportator neutru de date (carrier neutral data). Cladirea NXData este un spatiu neutru sustinut de infrastructura tehnologica de stocare a datelor asigurat de o companie americana, potrivit Andone. Afacerea NXData este la limita dintre real estate si telecom. Compania a realizat o cifra de afaceri de de 750.000 de euro, iar anul acesta tinteste un milion.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)