Prima retea LTE in Bulgaria

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 13:16
1548 citiri
Prima retea LTE in Bulgaria

Operatorul bulgar de telefonie mobila M-Tel a lansat impreuna cu Ericsson prima retea de servicii LTE, incepand din ianuarie 2012.

Reteaua LTE permite dezvoltarea unui pachet de servicii de broadband mobil de calitate. M-Tel va oferi servicii LTE catre patru milioane de utilizatori. Aceasta este, in acelasi timp, si prima data cand servicii LTE devin disponibile in Bulgaria.

"Tehnologia LTE ofera o serie de avantaje pentru toata societatea din Bulgaria. Conform studiilor realizate, o crestere de 10% in gradul de penetrare al conexiunilor broadband este echivalenta cu o crestere de aproximativ 1% a PIB-ului. Tocmai de aceea, M-Tel este decis sa investeasca in dezvoltarea unei retele LTE.", a declarat Horst Pertl, directorul M-Tel Bulgaria.

Compania suedeza Ericsson a furnizat infrastructura, echipamentele si programele de software necesare, dar a si proiectat, implementat si optimizat noua retea LTE.

Retelele Ericsson sustin peste 40% din traficul mobil din toata lumea si deservesc, impreuna, peste 2 miliarde de abonati.

Ericsson este prezent in 180 de tari si numara peste 100.000 de angajati la nivel mondial. Fondata in 1876, compania are sediul in Stockholm, Suedia. In 2011, compania a inregistrat venituri in valoare totala de 35 miliarde de dolari. Ericsson este listata la Bursa.

#Ericsson retea LTE Bulgaria, #servicii retea LTE, #broadband mobil de mare viteza , #Telecomunicatii