Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTE si-a vandut participatia detinuta la Telecom Serbia

OTE si-a vandut participatia detinuta la Telecom Serbia


OTE, cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia si proprietarul Romtelecom, a anuntat, vineri, vanzarea participatiei minoritare pe care o detine la Telecom Serbia, pentru 380 milioane de euro.

OTE, subsidiara a grupului german Deutsche Telekom, a raportat ca va primi dividende pentru 2011 in valore de 17 milioane de euro, de la Telecom Serbia.

"Un acord privind achizitionarea actiunilor a fost semnat astazi la sediul central din Atena, intre OTE si Telecom Serbia, pentru vanzarea intregii participatii de 20% detinuta de OTE la compania sarba", se arata intr-o declaratie a operatorului elen de telecomunicatii.

Presedintele si directorul general al OTE, Michael Tsamaz, a declarat ca vanzarea va avea un impact pozitiv asupra fluxului de numerar al companiei si face parte din strategia OTE de reducere a datoriei. Deutsche Telekom detine 40% din OTE, in timp ce statul elen detine doar o participatie redusa in operatorul elen de telecomunicatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1106 ori