Nokia reduce estimarile privind profitul diviziei de telefoane

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 17:19
2223 citiri
Nokia reduce estimarile privind profitul diviziei de telefoane

Nokia a revizuit in scadere estimarile referitoare la profitul diviziei de telefoane mobile aferent primului trimestru, din cauza impactului avut de concurenta intensa, iar actiunile companiei finlandeze au scazut cu pana la 12% in urma informatiei.

Compania estimeaza ca marja operationala a diviziei de telefoane si servicii a fost in primul trimestru de -3%, fata de nivelul zero anticipat initial, transmite Bloomberg.

"In timpul primului trimestru din acest an mai multi factori negativi au afectat divizia de telefoane si servicii, intr-o masura mai mare decat ne-am asteptat", se arata intr-un comunicat al companiei, care mentioneaza concurenta intensa pe piata smartphone-urilor, mediul macroeconomic dificil si cererea pentru noile sale produse.

Pentru trimestrul al doilea, compania anticipeaza ca marja operationala a diviziei de telefoane va fi egala sau sub cea din primele trei luni.

"Rezultatele financiare negative din primul trimestru si perspectiva pentru cel de-al doilea arata ca divizia de telefoane si servicii se afla inca in perioada de tranzitie", a declarat Stephen Elop, presedinte si director general al Nokia.

Nokia estimeaza ca divizia de telefoane si servicii a inregistrat in primele trei luni vanzari nete de 4,2 miliarde de euro, respectiv vanzari nete de 2,3 miliarde de euro (71 milioane aparate) in cazul telefoanelor mobile, de 1,7 miliarde de euro (12 milioane aparate) pentru aparatele de tip smart si de 200 milioane de euro in cazul altor produse si servicii.

In urma informatiilor, actiunile Nokia au scazut cu pana la 12%, 3,37 euro pe unitate. Compania are o valoare de piata de aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#estimari vanzari Nokia, #vanzari telefoane Nokia , #Telecomunicatii