Jean-Francois Fallacher, Orange: In 2012 operatorii se vor bate pe retinerea clientilor

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 18:27
3354 citiri
Jean-Francois Fallacher, Orange: In 2012 operatorii se vor bate pe retinerea clientilor

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, cu peste 10,18 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie, se asteapta ca in 2012 concurenta cea mai puternica dintre operatori sa fie la nivelul numarului de clienti, potrivit declaratiilor facute pentru Business24 de catre Jean-Francois Fallacher, CEO-ul companiei.

"Planul de investitii Orange se va concentra pe zonele care au un impact mai mare asupra calitatii serviciilor pe care le oferim. Ne vom concentra pe finalizarea si actualizarea retelei 3G in zonele rurale, dar si pe acoperirea de servicii de voce 2G si pe cresterea adoptiei de servicii broadband", a spus Fallacher.

Oficialul spune ca operatorul va investi in 2012 inclusiv in cursuri pentru angajati si in echipele de suport clienti.

Cum a fost mediul de afaceri pentru piata telecom

2011 a fost un an interesant pentru mediul de afaceri, spune Fallacher.

"Oamenii au invatat multe lectii practice, cea mai importanta fiind cum sa se adapteze schimbarilor".

Oficialul afirma ca anul acesta a inceput destul de dur, fortand companiile sa-si adapteze modelele operationale, dar in cel de-al doilea semestru s-a vazut un semn de revenire a consumului.

"Piata telecom a fost si mai dinamica, iar competitia a fost acerba pentru toate serviciile. Acest lucru a fost determinat de gradul de de penetrare de peste 100% si de faptul ca utilizatorii au devenit tot mai pretentiosi", spune Fallacher.

Directorul Orange afirma ca cerintele clientilor de telefonie s-au specializat.

"Ei cauta acum oferte personalizate, care sa se potriveasca cu asteptarile lor, cu nevoiele si, evident, cu o calitate superioara a serviciilor", zice Fallacher.

In opinia sefului Orange, 2009 a fost cel mai dificil an pentru mediul de afaceri.

"A fost anul care a adus o schimbare in paradigma afacerilor, mai ales daca ne gandim ca in acel moment companiile operau dupa un anumit model pe care au trebuit sa-l schimbe intr-un ritm foarte rapid si sa se confrunte cu noile provocari ale noului model de afaceri. Anii urmatori au fost, practic, o intrare graduala in normalitate, cand oamenii de afaceri deja stiau contextul si provocarile aduse de acesta", a spus directorul Orange.

Cum va fi in 2012

"Ne asteptam ca in 2012 sa avem parte de un trend pozitiv. Totusi, e greu de facut o estimare, in conditiile in care climatul global economic este instabil".

Anul viitor, operatorii de telefonie mobila vor continua competitia puternica, in contextul unei piete saturate si a unui nivel al tarifelor scazut. Toti se vor concentra sa-si pastreze numarul de clienti, spune Fallacher.

#Orange Romania investitii, #telecomunicatii, #piata de telefonie mobila , #Telecomunicatii