Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii de 1 milion dolari pe piata de telecom din Romania

Investitii de 1 milion dolari pe piata de telecom din Romania


Compania israeliana Ceragon, furnizor de solutii wireless, va deschide in Romania un centru de dezvoltare si cercetare, in urma unei investitii de 1 milion de dolari.

Investitia include achizitionarea laboratoarelor avansate de dezvoltare si testare la fata locului. Ceragon ofera solutii wireless pentru a face legaturi intre turnurile celulare ale operatorilor. Practic, retelele oferite de compania din Israel sunt o alternativa la fibra optica.

Ceragon, prezent pe trei continente

Cu sediul central in Israel, Ceragon este o companie multinationala care ofera operatorilor de telefonie mobila, precum si altor furnizori de servicii prin cablu/wireless posibilitatea de a livra 2G/3G, 4G/LTE abonatilor lor.

Ceragon este prezent pe trei continente, in 38 de tari, printre care Norvegia, Olanda, Ucraina, SUA, Canada, India etc.

Lansarea oficiala a centrului de dezvoltare si cercetare Ceragon va avea loc in prezenta lui Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului in Romania, si a lui Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

ANCOM a inceput cea mai mare licitatie telecom din Romania

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a inceput luni analiza ofertelor initiale depuse de cinci operatori, in cadrul celei mai mari licitati telecom din Romania, care va regla piata pana in anul 2029.

ANCOM a scos la licitatie drepturile de utilizare a frecventelor in benzile de 800, 900, 1800 si 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii mobile - voce si date - pe o perioada de 15 ani.

A inceput licitatia care va stabili piata operatorilor telecom pana in 2029

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1917 ori