Grupul Essar nu vrea sa paraseasca Hutchison Essar, alegere benefica pentru Vodafone

Joi, 15 Februarie 2007, ora 14:01
789 citiri

Grupul indian Essar, care detine 33% din operatorul de telefonie mobila Hutchison Essar, a anuntat, joi, ca nu planuieste sa paraseasca nici compania, nici sectorul de telecomunicatii, declaratie care ar putea inlesni intrarea Vodafone in India, informeaza Reuters.

"Este clar ca Essar este o companie cu o prezenta pe termen lung in industria de telecomunicatii si nu planuim sa iesim, nici din tara si nici din afacere", a declarat vicepresedintele grupului, Ravi Ruia, dupa o intalnire cu direcotrul Vodafone, Arun Sarinin Mumbai.

Vodafone a incheiat, la sfarsitul saptamanii trecute, o intelegere in valoare de 11,1 miliarde de dolari, prin care a achizitionat un pachet de control in cadrul Hutchison Essar, al patrulea operator de telecomunicatii din India, de la Hutchison Telecom International.

Sarin a declarat, dupa intalnire, ca discuta un posibil parteneriat, pentru viitor, cu grupul Essar.

O sursa apropiata a Vodafone a declarat ca intalnirea celor doi reprezentanti a fost cordiala si ca Vodafone are, in consecinta, posibilitati mai mari de a incepe activitatea in India.

"Daca Essar ar fi vrut sa iasa din afacere ar fi fost nevoie de noi restructurari de capital, deoarece companiilor straine nu li se permite sa detina mai mult de 74% dintr-o companie", a adaugat aceeasi sursa citata de Reuters.

Pozitia adoptata de Essar a facut subiectul speculatiilor media, care sugerau ca grupul detinut de familia Ruia, care si-a rezervat dreptul unui potential prim refuz al intelegerii, s-ar putea opune legal intelegerii cu Vodafone.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)