Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deutsche Telekom preia UPC Austria pentru 1,9 miliarde euro

Deutsche Telekom preia UPC Austria pentru 1,9 miliarde euro


Compania de comunicatii prin cablu Liberty Global, proprietarul UPC, a anuntat joi vanzarea diviziei UPC Austria catre filiala locala a Deutsche Telekom pentru o valoare de 1,9 miliarde euro, transmite Reuters.

UPC Austria este cel mai mare operator de cablu din Austria, cu 654.000 de clienti, oferind servicii de video, voce si internet in banda larga. Cifra de afaceri a UPC Austria se ridica la 342 milioane de dolari, ceea ce reprezinta aproximativ 2% din veniturile totale realizate de Liberty Global in 2016.

"Combinatia dintre UPC Austria si T-Mobile Austria va oferi marimea nationala necesara pentru a putea concura cu companii mai mari precum A1", a declarat directorul general de la Liberty Global, Mike Fries.

In conformitate cu termenii acordului, Liberty Global va furniza anumite servicii de tranzitie timp de pana la patru ani, in principal functii de retea si IT, si de asemenea va permite T-Mobile Austria sa utilizeze brandul UPV timp de trei ani.

Pentru Deutsche Telekom, aceasta tranzactie ii permite grupului german sa isi extinda prezenta pe o piata unde pana acum afacerile sale erau limitate la telefonia mobila.

Pentru Liberty Global, Austria nu este o piata prioritara, in conditiile in care afacerile Virgin Media din Marea Britanie sunt responsabile pentru cea mai mare parte din venituri.

Liberty Global este cea mai mare companie internationala de comunicatii prin cablu, cu operatiuni in peste 30 de tari din Europa, America Latina si Caraibe.

Operatorul de telecomunicatii UPC Romania, parte a Liberty Global, a inregistrat in 2016 venituri nete de 689,3 milioane lei, in crestere cu 8,8% fata de 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3333 ori
Citeste mai multe despreDeutsche Telekom UPC Austria