Cumparata de Google, Motorola n-o duce bine si inregistreaza pierderi

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 08:43
1439 citiri
Cumparata de Google, Motorola n-o duce bine si inregistreaza pierderi

Motorola Mobility a anuntat pierderi nete de 86 milioane de dolari in primul trimestru din 2012. Achizitia companiei de catre Google, pentru 12,5 miliarde de dolari este inca in asteptare.

Motorola Mobility a inregistrat venituri de 3,1 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an. Compania a vandut in aceasta perioada 8,9 milioane de telefoane mobile, dintre care 5,1 milioane au fost smartphone-uri.

Motorola o duce mai rau in acest an pe segmentul telefoanelor mobile, fata de anul trecut, cu o pierdere de 121 milioane de dolari, fata de 89 de milioane de dolari, pierderea de anul trecut.

Chinul Motorola arata inca o data natura Android - castigatorul ia totul - unde cel mai profitabil producator este in prezent Samsung.

Inca nu este clara strategia Google de a achizitiona Motorola, dar oficialii gigantului online trebuie sa se tina de promisiunea pe care au facut-o celorlalti producatori, aceea ca nu va trata Motorola in mod diferentiat.

Divizia Motorla de dispozitive pentru acasa, care contine inclusiv afacerea de servicii oferite prin cablu, s-a imbunatatit in primul trimestru, cu venituri de 68 de milioane de dolari, comparativ cu 53 de milioane de dolari cu un an in urma, in perioada similara.

Google si Motorola continua sa lucreze cu autoritatile chineze pentru aprobarea achizitiei si se asteapta ca aceasta sa fie completa in prima jumatate a acestui an.

In 2011, cand Google a anuntat achizitia Motorola Mobility, compania a declarat ca motivul din spatele achizitiei este accesul la brevetele detinute de companie. Acestea sunt inca un scut de protectie al Google in fata posibilelor procese. Este vorba despre peste 17.000 de brevete de inventie.

La polul opus, anul 2012 este pe cale sa devina unul istoric pentru gigantul sud-coreean Samsung Electronics, care a inregistrat un profit record de 5,2 miliarde de dolari in primul trimestru.

Samsung a vandut nu mai putin de 44,5 milioane de terminale smartphone in primul trimestru, ajungand la o cota de piata de 30,6%, in timp ce rivalii de la Apple au vandut 35,1 milioane de terminale, obtinand o cota de 24,1% din piata smartphone.

Compania a reusit sa vanda nu mai putin de 20.000 de telefoane mobile Samsung Galaxy pe ora, reusinda sa-i depaseasca pe rivalii de la Apple pe piata smartphone.

#Motorola Mobility rezultate financiare, #Motorola Mobility vanzari telefoane, #Motorola Google cifra afaceri , #Telecomunicatii