Americanii se tem de Huawei. Afla de ce

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 17:28
1792 citiri
Americanii se tem de Huawei. Afla de ce

Companiile americane trebuie sa evite sa faca afaceri cu Huawei Technologies, cel mai mare producator de echipamente telefonice din China, pentru a se proteja de furt al proprietatii intelectuale si de spionaj, a declarat Presedintele Comitetului de Informatii Secrete din Camera Reprezentantilor SUA.

Companiile americane care au de gand sa negocieze cu Huawei ar trebui "sa gaseasca un alt partener daca le pasa de proprietatea lor intelectuala, daca le pasa de informatiile private ale clientilor si daca le pasa de securitatea nationala a Statelor Unite ale Americii", a afirmat Mike Rogers, membru al Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA. Declaratia a fost facuta pentru CBS si preluata de Bloomberg.

Republicanul Rogers si democratul Ruppersberger se pregatesc sa publice, pe 8 octombrie, raportul investigatiei pe care au condus-o timp de un an asupra Huawei si ZTE, o alta companie producatoare de echipamente de telefonie din China.

Politicienii au investigat daca extinderea celor doua companii pe piata americana faciliteaza activitatile de spionaj ale guvernului chinez si pune in pericol infrastructura de telecomunicatii a SUA.

"Huawei este o companie de incredere si respectata la nivel global, cu afaceri pe aproape 150 de piete, cu peste 500 de clienti operatori de telefonie mobila, incluzand operatori de pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii", a transmis William Plummer, purtator de cuvant al Huawei la Washington.

"Securitatea si integritatea produselor noastre este dovedita la nivel mondial. Asa stau lucrurile astazi. Asa vor sta lucrurile si saptamana viitoare, lasand de-o parte agendele politice", a mai adaugat acesta.

#securitate digitala, #securitate huawei, #spionaj mobil, #spionaj industrial , #Telecomunicatii