Coalitia impotriva Apple: Organizatiile de protectie a consumatorilor sunt nemultumite

Luni, 19 Martie 2012, ora 20:47
1251 citiri
Coalitia impotriva Apple: Organizatiile de protectie a consumatorilor sunt nemultumite

Organizatii de protectie a consumatorilor din 11 tari europene au lansat o campanie coordonata impotriva Apple, pentru schimbarea manierei in care grupul informeaza cumparatorii de tablete si smartphone-uri despre garantiile la care au dreptul.

Potrivit organizatiilor, Apple nu informeaza clar cumparatorii ca au dreptul la garantii pentru produsele cumparate, fiind probabil ca oamenii sa plateasca pentru o garantie suplimentara.

"Informarea incompleta poate avea un rol determinant in decizia cumparatorului de a aplica pentru un plan de protectie AppleCare", potrivit organizatiei belgiene Test-Achats.

Organizatiile, din tari precum Olanda, Spania, Germania si Belgia, au trimis notificari oficiale Apple, pentru a determina grupul sa modifice felul in care prezinta garantiile oferite.

Aceste servicii difera de la o tara europeana la alta. Astfel, in Belgia si Italia cumparatorii beneficiaza de o garantie de doi ani, in timp ce in Olanda acest serviciu este oferit pe toata durata de functionare a produsului.

Organizatiile din Belgia si Olanda au avertizat ca ar putea actiona in justitie Apple, daca grupul nu va schimba sistemul de informare.

In decembrie, un tribunal din Italia a amendat Apple cu 900.000 de euro, pentru ca nu a informat corect cumparatorii despre drepturile la garantii si asistenta tehnica.

Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze.

Actiunile Apple sunt in crestere cu 1,2%, la 593,37 dolari pe unitate, dupa ce compania a anuntat ca va plati dividende pentru prima data din 1995, incepand cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari daca s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.

Compania americana, care dispune de rezerve de aproape 100 de miliarde de dolari, a anuntat luni ca va plati un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari pe actiune si ca va rascumpara in urmatorii trei ani actiuni de 10 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple protectia consumatorului, #Apple garantie produse , #Telecomunicatii