CC vrea reducerea tarifelor de interconectare

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:42
1228 citiri
CC vrea reducerea tarifelor de interconectare

Consiliul Concurentei discuta cu Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii ( ANCOM) o reducere a tarifelor de interconectare, care va avea efecte benefice pentru consumator si va stimula intrarea unor noi jucatori pe piata si deschiderea pietei, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedinte al Consiliului Concurentei.

"Colaboram cu ANCOM si cu Ministerul de resort in pregatirea licitatiei care va stabili operatorii de telefonie mobila pentru urmatorii 15 ani. Deci e o miza foarte importanta pentru toata Romania sa avem o solutie buna, sa facem ca aceasta piata sa functioneze eficient, concurential, in beneficiul consumatorilor. Zona de telecomunicatii este zona pe care am progresat mult in ultimul an si avem lucruri importante de spus pentru economia romaneasca. ANCOM este autoritatea cu care avem cele mai bune relatii", a spus Chiritoiu.

El a mai afirmat ca in acest an a declansat investigatii pe baza unor date care sunt trimise de la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) pe zona constructiilor de drumuri.

"Este o colaborare care se imbunatateste intre autoritatile contractante si noi si, in special, intre institutiile care au menirea de a supraveghea buna desfasurare a licitatiilor publice, in special ANRMAP, dar, de asemenea, Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si Unitatea Centrala de Evaluare a Achizitiilor Publice din Ministerul de Finante. Deci o directie pe care vrem sa mergem, in continuare, in acest an", a mai afirmat presedintele CC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANCOM CC tarife interconectare, #reducere tarife interconectare, #ANCOM CC deschidere piata , #Telecomunicatii