Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Carlos Slim va prelua 21% din actiunile Telekom Austria

Carlos Slim va prelua 21% din actiunile Telekom Austria


Grupul America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim, a anuntat vineri ca a convenit preluarea unui pachet de 21% din actiunile Telekom Austria de la investitorul Ronny Pecik, transmite Bloomberg.

America Movil a precizat ca initial va achizitiona un pachet de 5% din actiunile Telekom Austria, urmand sa achizitioneze restul de 16% in cursul acestei an dupa obtinerea aprobarii guvernului. America Movil nu a dezvaluit detaliile financiare, insa, avand in vedere cotatia inregistrata joi seara de actiunile Telekom Austria, un pachet de 21% are o valoare de 748 milioane de euro.

America Movil detine deja un pachet de 1,7% din actiunile Telekom Austria, astfel ca dupa finalizarea tranzactiei Carlos Slim va detine aproximativ 23% din actiunile Telekom Austria. Agentia de stat din Austria OIAG este cel mai mare actionar la Telekom Austria cu o participatie de 28,4%.

"Aceasta achizitie face parte din strategia AMX de diversificare geografica si ne ofera o prezenta atractiva in Europa Centrala si de Est", a anuntat America Movil intr-un comunicat.

Printr-o participatie la Telekom Austria, America Movil dobandeste o expunere pe Belarus, Bulgaria, Croatia, Liechtenstein, Macedonia, Serbia si Slovenia, pe langa reteaua din Austria.

La finele lunii martie, Telekom Austria avea 20,3 milioane utilizatori la serviciile de telefonie mobila si 2,6 milioane linii de telefonie fixa.

Preluarea participatiei la Telekom Austria este a doua mare tranzactie a America Movil in Europa, dupa ce anterior a facut o oferta pentru un pachet de 27,7% din actiunile operatorului olandez de telecomunicatii KPN.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1110 ori