ANCOM ieftineste tariful pentru terminarea apelurilor

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 16:36
1279 citiri
ANCOM ieftineste tariful pentru terminarea apelurilor

Tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minut, incepand cu 1 ianuarie 2012.

Ulterior, va avea loc o a a doua etapa de reducere a tarifelor, la 1 septembrie 2012 cand se va practica un tarif de 3,07 eurocenti/minut, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Potrivit sursei citate, ANCOM are in vedere o scadere mai accentuata a tarifelor maxime de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila fata de varianta propusa in consultare publica si a marit intervalele de reducere a acestor tarife de la 6 luni la 8 luni.

ANCOM a redus cu 15% tarifele pentru utilizarea spectrului radio

Pe de alta parte, ANCOM aminteste ca, in luna octombrie 2011, s-au implinit trei ani de la lansarea portabilitatii in Romania, perioada in care au fost portate peste 612.268 de numere, dintre care 411.447 numere de telefonie mobila si 200.821 numere de telefonie fixa, ceea ce reprezinta o medie lunara de 15.533 de portari, potrivit

"In anul 2011, ANCOM a luat o serie de decizii importante pentru piata telecom din Romania pentru a incuraja concurenta si accesul la internet de banda larga si pentru a actiona in directia protejarii intereselor utilizatorilor finali", se precizeaza in comunicat.

ANCOM a redus cu 15% tarifele pentru utilizarea spectrului radio pentru anii 2011 si 2012 si a decis ca, pentru al doilea an consecutiv, sa nu perceapa tariful de monitorizare datorat de operatori.

ANCOM vrea sa lanseze o aplicatie de comparare a ofertelor de comunicatii

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru promovarea concurentei in domeniul comunicatiilor electronice pe care ANCOM il va demara in 2012 va fi modelarea costurilor eficiente pentru un numar de servicii reglementate, inclusiv cele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile.

De asemenea, ANCOM intentioneaza sa implementeze o aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali, finantata din fonduri europene si o aplicatie online de masurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet.

#tarife ANCOM, #reducere tarife telefonie mobila, #ANCOM spectru radio , #Telecomunicatii