Utilizatorii de smartphone consuma in medie 100 MB trafic de internet pe luna

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 11:11
1284 citiri
Utilizatorii de smartphone consuma in medie 100 MB trafic de internet pe luna
Foto: (c) Qin Lang/XINHUA ARHIVĂ

Utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe comparatorul de oferte Veritel.ro consuma lunar 100 MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri nationale si vorbeste in medie 202 minute in retea, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, publicate miercuri.

Aplicatia dezvoltata de ANCOM le-a oferit vizitatorilor Targului Internet & Mobile World 2014, deschis in perioada 8-9 octombrie la Bucuresti, ocazia de a verifica in ce masura oferta de care beneficiaza de la furnizorul lor de servicii de telefonie si internet este cea mai potrivita pentru nevoile lor de consum. Cei care au utilizat Veritel.ro au introdus profilul lor de consum si au primit primele 25 de oferte disponibile pe piata in acest moment si care corespund cel mai bine datelor introduse, transmite Agerpres.

60 de SMS-uri nationale

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 100MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri nationale (din care 57 in retea proprie si 3 in afara retelei) si vorbeste in medie 202 minute in retea (din care 201 catre mobil si unul catre fix) si 30 de minute in afara retelei (din care 23 catre mobil si 7 catre fix).

Veritel.ro este un instrument independent si necomercial dezvoltat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii in beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din Romania. Cu ajutorul acestei aplicatii, cei interesati sa achizitioneze un serviciu de telefonie sau internet pot sa identifice din multitudinea de oferte disponibile pe piata pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Accesul la aceasta aplicatie este gratuit si nu este conditionat in niciun fel, utilizatorii avand acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicatii din Romania.

Proiectul 'Aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali' a fost implementat de ANCOM in cadrul Operatiunii 1 'Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare' a Domeniului Major de Interventie 2 'Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice', din Axa Prioritara 3 'Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public" aferente Programului Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice', co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

ANCOM este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.

#ancom, #utilizator telefonie mobila, #internet mobil , #Stiri Mobile