Cei mai tineri IT-isti din Romania au castigat locul trei la un concurs organizat de UE

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 21:05
1699 citiri
Cei mai tineri IT-isti din Romania au castigat locul trei la un concurs organizat de UE

O echipa de tineri specialisti in IT a ocupat locul 3 la un concurs organizat de Parlamentul European. La competitie au participat 54 de specialisti din 17 tari.

Evenimentul a fost organizat in perioada 8-9 noiembrie, de europarlamentarul roman Petru Luhan, in parteneriat cu Google si Skype, transmite Green-Report.

Tinerii romani au ocupat locul 3 la categoria care a vizat calitatea conexiunii de internet mobil. Concurentii au avut la dispozitie 24 de ore pentru a dezvolta solutii tehnice pentru imbunatatirea serviciilor de internet pe telefonul mobil.

Aplicatiile au fost jurizate de rezeprentantii ai Google, Harvard University si Citizen Lab. Reprezentantii companiilor au declarat ca vor utiliza o buna parte din aplicatiile create la Hackathon, ca baza pentru solutiile viitoare pentru serviciile de internet mobil.

Cele doua categorii au vizat calitatea conexiunii la internet mobil si cea pentru accesibilitate la acest tip de servicii. Premiile acordate au fost in valoare totala de 10.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#specialisti IT concurs locul 3 Uniunea , #Stiri Mobile