Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Telefoanele Samsung vor putea fi folosite si pe post de carduri bancare

Telefoanele Samsung vor putea fi folosite si pe post de carduri bancare


Visa, cea mai mare companie specializata in plati electronice, s-a asociat cu Samsung Electronics pentru furnizarea unei aplicatii financiare prin intermediul careia telefoanele mobile pot fi folosite pe post de carduri de credit sau de debit, relateaza Bloomberg.

Aplicatia PayWave dezvoltata de Visa va fi o functie standard a telefoanelor Samsung si va permite utilizatorilor sa plateasca pentru bunuri si servicii prin apropierea aparatelor de un cititor, au anuntat luni cele doua companii, la Mobile World Congress in Barcelona.

Visa si Samsung vor colabora si in privinta unei tehnologii prin care bancile vor putea descarca in conditii de siguranta informatii privind conturile, catre telefoane Samsung, in vedere platilor.

Producatorii de telefoane si companii financiare precum Visa si MasterCard promoveaza acest tip de aplicatii pentru asa-numitele portofele mobile, incurajand participantii la evenimentul din Barcelona sa faca plati cu telefoane care au aceasta functie.

"Alianta Visa-Samsung, la nivel global, este prima de acest tip intre un mare producator de telefoane si un operator de plati electronice, care deschide calea pentru introducerea pe scara larga a acestor aplicatii", potrivit celor doua companii.

Aceasta piata in dezvoltare necesita colaborarea intre retaileri, banci, companiile de carduri de credit, producatorii de telefoane mobile, furnizorii de servicii de telefonie si producatorii de cititoare electronice.

ABI Research a anticipat in noiembrie ca numarul telefoanelor care dispun de aplicatia de plati electronice va creste de la circa 102 milioane in 2012 la 1,95 miliarde de unitati in 2017.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 4393 ori