Samsung scoate o tableta care face knock-out iPad

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 10:24
3549 citiri
Samsung scoate o tableta care face knock-out iPad
Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1

Samsung va lansa o tableta de 11,6 inch cu o rezolutie de 2560x1600 pixeli care va fi cu o generatie peste iPad-ul produs de Apple.

Informatia a fost dezvaluita de o "sursa de incredere" pentru Boy Genius Report si preluata de mashable.com.

Tableta va functiona cu sistemul de operare Android 4.0, proiectat special de Google pentru tablete, va avea un procesor de 2GHz dual-core Exynos 5250 CUP si va fi lansata, cel mai probabil, in cadrul Mobile World Congress, in februarie 2012.

Aceste zvonuri vin in completarea altor zvonuri, potrivit carora si Apple are in lucru o tableta iPad, cu procesor A6 CPU, care va fi similara, din punct de vedere al ecranului, celei pe care o va lansa Samsung.

Viitoarea tableta iPad 3 va avea o rezolutie a ecranului de 2048x1536 pixeli, mai mica decat cea a viitorului model Samsung.

Daca zvonurile se vor dovedi adevarate, spre deosebire de iPhone 4 la lansare, despre Apple iPad nu se va mai putea spune ca are cel mai bun ecran de pe piata.

Disputele dintre Samsung si Apple se tin si in sala de judecata

Samsung si Apple sunt implicate in dispute juridice in 10 tari, referitoare la drepturile asupra patentelor pentru componentele incluse in aparatele smartphone si tabletele PC.

Apple acuza, in procese intentate in mai multe tari, ca gama de telefoane Galaxy a Samsung copiaza aparatele iPhone si iPad.

Samsung a intentat la randul sau mai multe procese impotriva Apple.

Samsung a depasit Apple pe piata de smartphone-uri

Samsung a depasit Apple in trimestrul trei al acestui an si a ajuns lider pe piata de smartphone-uri, reusind sa livreze 27,8 milioane de telefoane si sa obtina o cota de 23,8% din piata.

Apple a vandut 17,1 milioane de iPhone-uri in trimestrul trei, ceea ce inseamna o cota de 14,6% din piata si locul secund. Pe pozitia a treia ramane producatorul finlandez Nokia, potrivit Bloomberg.

#tableta samsung, #ipad 3, #lansare produse Apple, #lansare samsung , #Stiri Mobile