Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Razboiul inventiilor: Apple castiga din nou in fata HTC

Razboiul inventiilor: Apple castiga din nou in fata HTC


Smartphone-urile HTC s-ar putea sa nu mai fie comercializate in Statele Unite incepand cu 19 aprilie 2012, in urma unei decizii a Comisiei Internationale pentru Comert din Statele Unite (ITC), potrivit careia HTC incalca anumite patente Apple.

Decizia comisiei americane este finala si dispune interzicerea importurilor de smartphone-uri HTC incepand cu 19 aprilie 2012.

Cazul dateaza inca din martie 2010, cand Apple a depus o plangere impotriva HTC, pe motivul ca sunt incalcate 10 dintre patentele sale. In cadrul primei decizii, ITC a constatat ca doua dintre patentele Apple erau incalcate de catre HTC.

Cea mai recenta decizie a ITC spune ca HTC incalca doar un singur patent Apple, in doua instante, sub care intra mai multe modele de smartphone-uri HTC care functioneaza cu anumite versiuni ale sistemului de operare Google Android.

Reprezentantii HTC au declarat ca producatorul are deja alternative la modelele de smartphone-uri care incalca patentul Apple.

Totusi, smartphone-urile Droid Incredible, Evo 4G, T-Mobile G2, Nexus One, dar si altele, care functioneaza cu sistemul de operare Android de la versiunea 1.6 la versiunea 2.2 sunt afectate de decizia ITC.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1096 ori