Rata de penetrare a smartphone-urilor a ajuns la 5% in Romania

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 14:12
2289 citiri
Rata de penetrare a smartphone-urilor a ajuns la 5% in Romania

Rata de penetrare a telefoanelor inteligente (smarphone) in Romania se situeaza in jurul valorii de 5%, comparativ cu 8% la nivel mondial, cifre mai mari fiind intalnite in statele mai dezvoltate, a declarat directorul comercial pentru segmentul persoane fizice al Vodafone Romania, Mihai Ghyka.

"Spre exemplu, in Marea Britanie, rata penetrare se estimeaza ca va depasi pragul de 50%. In tarile din vestul Europei, acest indicator depaseste 20%", a spus Ghyka, prezent la forumul ZF Digital '11.

Conceptul smartphone face referire la un telefon mobil multifunctional, care asigura in plus si functiile oferite de un PDA (Personal Digital Assistant), o agenda si/sau un calendar electronic precum si suport GPS.

Un smartphone dispune de cel putin o aplicatie pentru accesarea paginilor web si pentru managementul conturilor de e-mail, fiind capabil sa faca fotografii si inregistrari audio/video sau sa redea fisiere audio/video.

Vodafone Romania este al doilea jucator local din domeniul telefoniei mobile, cu aproape 10 milioane de clienti. Principalii concurenti sunt Orange Romania, liderul pietei, si Cosmote Romania.

#rata penetrare smartphone Romania, #smartphone Romania , #Stiri Mobile