Inregistrarea convorbirilor prin cartele pre-platite, decisa inca din 2012

Joi, 18 Iulie 2013, ora 12:00
1220 citiri
Inregistrarea convorbirilor prin cartele pre-platite, decisa inca din 2012

Inregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-platite a fost decisa de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in luna august a anului trecut, in mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu, dupa atentatul terorist din Bulgaria, a declarat premierul Ponta.

El a precizat ca nu este vorba de o operatiune de interceptare, ci de inregistrare.

"Este o decizie adoptata in luna august a anului trecut de catre CSAT si, de atunci, am progresat in ceea ce priveste procedurile de implementare, pentru ca in acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-platite si evident ca nu poti sa retroactivezi.

Nu doar ca o sustin, eram in CSAT, daca nu ma insel era in perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era presedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toti ministrii acolo, si a fost adoptata aceasta decizie imediat dupa atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-platite", a spus Ponta.

Presa a relatat ca deputatul PSD Sebastian Ghita vrea sa depuna o initiativa legislativa care sa permita posibilitatea interceptarii cartelelor telefonice pre-platite de catre serviciile secrete.

#cartele telefonice preplatite, #inregistrare cartele telefonice, #interceptare cartele telefonice , #Stiri Mobile