Piata de telefonie mobila din Romania, in randul copiiilor: Care sunt cifrele

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 12:59
2652 citiri
Piata de telefonie mobila din Romania, in randul copiiilor: Care sunt cifrele

Daca in Occident telefonul mobil este folosit de catre copiii cu varsta sub 12 ani pentru gaming sau acces la Internet, in Romania cei mici folosesc mobilul pentru a fi in permanenta legatura cu parintii lor.

Potrivit unui sondaj Ipsos MediaCT, citat de catre eMarketer, 54% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre sase si 12 ani folosesc telefonul mobil (cu acces la Internet) pentru a se juca.

Internetul nu mai este demult o lume inaccesibila celor mici. Daca in Statele Unite 45% dintre copiii cu varsta sub 12 ani vor fi utilizatori de Internet in acest an, in Romania trendul este diferit.

Rata de folosire a telefonul mobil de catre copiii cu varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani, in Romania, este intre 30 si 40%, potrivit estimarilor facute pentru Business24 de catre Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.

In ceea ce priveste Bucurestiul, rata de penetrare este mai mare, de aproximativ 50%.

La nivel general, rata de penetrare a telefoniei mobile in Romania este de 120%, intr-o piata in care exista 23 de milioane de cartele SIM active (statistici la nivelul anului 2012).

"Telefoanele mobile sunt folosite, in randul copiiilor, pentru contact. Este principalul punct de contact pentru parinti, sa stea linistiti ca pot sa-i gaseasca. Telefonul mobil este, practic, un motiv de siguranta", spune Dan Virtopeanu.

In ceea ce priveste rata de penetrare a Internetului de pe telefonul mobil, in randul copiiilor din Romania, aceasta este mica, de aproximativ 10%, spune specialistul.

Segmentarea utilizarii telefonului mobil, de catre copiii din Romania, in ceea ce priveste mediul urban si mediul rural este de 80 vs 20%.

Copiii romani, care primesc telefoanele mobile de la parinti, nu au, in general, dispozitive performante, cu acces la Internet, din cauza faptului ca ciclul de inlocuire a telefoanelor mobile din Romania este de aproximativ trei ani.

Folosirea telefonului mobil de catre copii in lume

- In lume exista peste 1,8 miliarde de utilizatori de telefonie mobila din randul copiiilor;

- la nivelul anului 2012, unul din cinci copii din lume, utilizator de telefon mobil, traia in India;

- copiii cheltuie peste 350 de miliarde de dolari pe an, la nivel global, pe servicii mobile;

- 60% dintre copii dorm avand alaturi telefonul mobil;

Sursa mobileyoutharoundtheworld.com.

#telefoane mobile copii, #Internet mobil copii, #cum folosesc copiii telefonul mobil , #Stiri Mobile