Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de mobile marketing va ajunge la 10 milioane de euro in 2013

Piata de mobile marketing va ajunge la 10 milioane de euro in 2013


Piata de mobile marketing va creste anul acest cu 1,5 milioane de euro fata de anul trecut, pana la 8,5 milioane de euro, potrivit cifrelor anuntate de catre agentia Breeze Mobile, lansata recent de catre grupul Leo Burnett.

In acest moment, aproximativ 6 milioane de utilizatori din Romania acceseaza Internetul prin intermediul telefonului mobil, iar dintre acestia 50% folosesc smartphone-uri.

"In 2013, estimam ca intre 8,5 si 9 milioane de utilizator din Romania vor accesa Internetul de pe telefonul mobil", a declarat pentru Business24 directorul Breeze Mobile, Dan Virtopeannu.

"Este foarte posibil ca in 2013, penetrarea telefoanelor inteligente sa ajunga la o cifra critica de peste 20%", a mai spus Virtopeanu.

Liderul agentiei a spus ca aplicatiile pentru smartphone-uri vor contoriza anul viitor aproximativ 10% din valoarea pietei de mobile marketing, incluzand in aceasta valoare si costurile de productie, si costurile de comunicare pentru aceste aplicatii.

Cea mai populara retea sociala din lume, Facebook, este accesata de aproximativ 1,8 milioane de romani prin intermediul telefonului mobil. In ceea ce priveste serviciul Yahoo, acesta este accesat de catre 2,2 milioane de romani de pe mobil.

Potrivit cifrelor sintetizate de catre Breeze Mobile, in Romania exista aproximativ 23 de milioane de cartele active, ceea ce inseamna o penetrare a telefoniei mobile de 120%.

Conexiunile active de Internet mobil sa ridica la 7,5 milioane, in timp ce audienta TV este de 15,69 de milioane de consumatori.

Din cadrul grupului Leo Burnett mai fac parte companiile iLeo, Starcom MediaVest, Leo Burnett & Target,23 Communication Ideas, Digital Star, The Geeks, 2 Parale si 8team.

Infografic piata de mobile marketing din RomaniaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1561 ori