Noul CEO RIM: BlackBerry are nevoie de schimbari majore

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 18:36
1440 citiri
Noul CEO RIM: BlackBerry are nevoie de schimbari majore

Thorsten Heins, noul CEO al RIM, producatorul telefoanelor BlackBerry, a socat chiar din prima zi de la preluarea conducerii companiei, spunand ca "nu e nevoie de schimbari drastice". Declaratia i-a nemultumit pe investitori, dar si vocile din blogosfera, care l-au taxat pe oficial. Noul CEO a revenit cu declaratii si a intors situatia in favoarea lui.

RIM n-o duce deloc bine si compania are nevoie disperata de schimbare. Vanzarile sunt intr-un continuu declin, cota de piata se dizolva de la un trimestru la altul, iar brandul BlackBerry si-a pierdut o mare parte a fortei pe care o avea. Intr-un interviu recent acordat CrackBerry, Heins a revenit pentru a clarifica ceea ce a vrut sa spuna prin faptul ca nu exista o nevoie de "schimbari drastice", potrivit TechCrunch.

Cred ca declaratia mea a intrat intr-o zona de alb si negru, a spus oficialul. "Eu vorbeam despre schimbari drastice sau seismice. Ceea ce am vrut sa spun a fost faptul ca au existat anumite sugestii ca RIM ar trebui impartita in mai multe sau chiar vanduta. Credinta mea adevarata este ca RIM are forta de a reveni in aceasta piata", a spus oficialul.

"Exista o multime de schimbari. Exista schimbari de structura, au existat multe schimbari in ceea ce priveste software-ul si platforma noastra. Nu avem timpi morti aici, la RIM", a afirmat CEO-ul companiei.

Executivul a mai spus ca mesajul pe care a dorit sa-l transmita a fost faptul ca BlackBerry este o solutie integrata, hardware, software, servicii si retea, care poate reveni in prim planul utilizatorilor.

Ultima versiune a sistemului de operare BlackBerry 10 a fost anuntata in aprilie 2010 si nu va fi gata decat pana la sfarsitul primei jumatati a acestui an.

Apoi, PlayBook 2.0 OS, sistemul de operare pentru tabletele PlayBook, ar fi trebuit sa apara luna viitoare, compania urmand sa aduca si o noua imbunatire a hardware-ului, dar nu a fost facuta publica nicio data oficiala.

Veniturile Research in Motion au scazut cu 71% in trimestrul trei din 2011, pana la 265 de milioane de dolari. Potrivit directorilor executivi RIM, la scadere au contribuit pretul redus al tabletei BlackBerry Playbook, dar costurilor legate de intreruperea serviciilor la nivel global din luna octombrie a anului trecut.

In luna octombrie a acestui an, peste 70 de milioane de utilizatori din Europa, Asia, Africa si America de Nord, dar si America Latina, nu au mai putut folosi serviciile BlackBerry din cauza unei defectiuni care a durat trei zile.

Stocurile tot mai mari cu telefoane BlackBerry nevandute din magazine si de la marii retaileri au determinat compania sa estimeze ca va livra doar 11 sau 12 milioane de telefoane in urmatoarea perioada, raportat la cele 14,1 milioane din cel de-al treilea trimestru.

#blackberry faliment, #BlackBerry scadere, #Blackberry RIM , #Stiri Mobile