Lenovo: Era "hipercresterii" pe piata smartphone-urilor din China s-a incheiat

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:55
1870 citiri
Lenovo: Era "hipercresterii" pe piata smartphone-urilor din China s-a incheiat
Foto: mobileworldmag.com

Lenovo Group a avertizat ca era 'hipercresterii' pe piata smartphone-urilor din China s-a incheiat, dupa ce compania a raportat cel mai lent ritm de crestere a vanzarilor din ultimele sase trimestre, transmite Bloomberg.

Actiunile Lenovo au ajuns la cel mai scazut nivel din 24 iunie, dupa ce compania a raportat cresterea veniturilor cu 7,2% in trimestrul trei din 2014, cel mai redus ritm din martie 2013, si sub estimarile analistilor. Vineri, titlurile Lenovo au inregistrat cel mai semnificativ declin in indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong, informeaza Agerpres.

Directorul general Yang Yuanqing a extins activitatea diviziilor de servere si telefoane mobile pentru a contracara declinul vanzarilor de calculatoare, in conditiile in care Lenovo este cel mai mare producator de PC-uri din lume. Luna trecuta, Lenovo a finalizat achizitionarea producatorului american de telefoane mobile Motorola Mobility de la gigantul american Google, pentru 2,91 miliarde de dolari, compania chineza sperand astfel sa se extinda pe piata smartphone-uri.

Competitia in crestere ingreauneaza obtinerea unor castiguri facile

Pe piata chineza vanzarile de telefoane mobile inteligente incetinesc, pe fondul sporirii concurentei dintre producatorii locali. In trimestrul trei din 2014, Lenovo a fost depasita de grupul chinez Xiaomi, care a urcat pe locul trei dupa ce si-a triplat livrarile de smartphone-uri, la 17,3 milioane de unitati, inregistrand o cota de piata de 5,3% pe plan global, a anuntat recent firma de cercetare de piata International Data Corp (IDC).

'Industria se schimba fata de ultimii ani, cand China inregistra un ritm de crestere mult mai rapid decat restul lumii', a afirmat Yang Yuanqing. Acesta a adaugat: 'Piata se schimba si China nu va mai inregistra o hipercrestere'.

Vineri, actiunile Lenovo inregistrau un recul de 5% la bursa din Hong Kong, dupa ce joi au scazut cu 5,1%, cel mai semnificativ declin din 4 februarie.

In trimestrul trei din 2014, Lenovo a inregistrat o crestere de 38% a livrarilor de smartphone-uri, la 16,9 milioane de unitati, ocupand astfel locul patru pe plan mondial, conform datelor IDC. Compania chineza se situa pe locul patru in lume, in urma Samsung Electronics, Apple Inc si Xiaomi. In China, Lenovo a cazut pe locul trei, dupa Xiaomi si Samsung, a anuntat firma de cercetare de piata Canalys.

Anul acesta, vanzarile de smartphone-uri in China ar urma sa ajunga la 426 milioane de unitati, fata de 214 milioane de unitati in urma cu doi ani, a estimat International Data Corp.

'Vanzarile au incetinit si vor scadea gradual, inregistrand un avans sub 10% in urmatorii ani', sustine analistul Kiranjeet Kaur de la IDC.

Vanzarile Lenovo in perioada iulie-septembrie 2014 s-au ridicat la 10,5 miliarde de dolari, in timp ce analistii se asteptau la 11,3 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lenovo Group, #actiuni scazute Lenovo Group , #Stiri Mobile