iPad, la doi ani de la lansare

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 10:03
1411 citiri
iPad, la doi ani de la lansare

In data de 27 ianuarie 2010, Steve Jobs pasea pe scena de la Yerba Buena Center, din San Francisco. Lumea astepta ca el sa anunte o tableta, despre care se speculase foarte mult.

Evenimentul se intitulase "Come see our latest creation" (Veniti sa vedeti ultima noastra creatie). S-a dovedit ca era vorba despre iPad.

Industria tehnologica s-a schimbat major de atunci. Peste 55 de milioane de iPad-uri au fost vandute pana in prezent.

Chiar inainte ca Jobs sa anunte iPad, a reamintit veniturile cele mai recente ale Apple, cele trimestriale, care fusesera anuntate cu doua zile inainte.

A spus, "dupa venituri, Apple este cea mai mare companie producatoare de dispozitive mobile din lume". Compania raportase venituri de 15,68 miliarde de dolari in primul trimestru din 2010.

Dam pe repede inainte, pana in prezeant. Apple este cea mai mare companie din lume, cu venituri de 46,33 de miliarde de dolari in primul trimestru din 2012. Iar iPad semnifica o mare parte a acestui succses, in acest trimestru Apple reusind sa vanda 15,4 milioane unitati.

Apple a vandut mai multe iPad-uri in ultimul trimestru decat a vandut HP PC-uri, potrivit estimarilor Gartner.

In curand, iPad 3

Pe piata s-au tot vehiculat zvonuri cu privire la lansarea unei noi versiuni, iPad 3, care ar avea o rezolutie a ecranului mai mare, un procesor mai rapid si poate chiar tehnolgia LTE, urmatoarea generatie de tehnologie in industria mobila.

Va fi iPad 3 un produs la fel de revolutionar ca primul iPad? Nu, dar exista o mare posibilitate ca Apple sa-si consolideze, inca o data, dominatia pe piata de tablete.

#ipad 3, #iPad 3 tableta Apple, #ipad apple , #Stiri Mobile