Google face public codul pentru Android 4.0

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 11:11
1439 citiri
Google face public codul pentru Android 4.0

Google a facut public codul pentru cea mai noua versiune de Android, 4.0., cunoscuta sub numele de Ice Cream Sandwich. Este pentru prima data cand Google face open-source pentru un sistem de operare potrivit atat pentru tablete, cat si pentru telefoane.

Astfel, dezvoltatorii care nu lucreaza direct cu Google au acces la codul sistemului de operare Android 4.0 pentru a-si face tablete proprii.

Codul este inca in proces de incarcare, iar dezvoltatorii sunt sfatuiti sa astepte pana se incarca complet inainte sa incepe sa il descarce. "Codul va fi disponibil in scurt timp", spune Jean-Baptiste Queru, inginer de software din cadrul Abdroid Open Source Project, intr-o postare pe Google Groups.

Vestea este foarte buna pentru dezvoltatori, pentru ca Android 4.0 dispune de imbunatatiri majore fata de Gingerbread si Honeycomb, versiunile de Android care functioneaza acum pe toate dispozitivele care folosesc acest sistem de operare.

Dispozitive pe baza de Android 3x Honeycomb exista pe piata inca de la inceputul anului, dar Google a ales sa nu publice codul pentru acesta, de teama ca unii dezvoltatori ar putea sa implementeze sistemul pe telefoane, iar aceasta varianta se potriveste doar pentru tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Android open source, #Android 4 0 cod, #descarcare Andriod 4 0 , #Stiri Mobile