Google a prezentat noi dispozitive care concureaza cu produsele Apple Foto

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 14:33
1871 citiri
Google a prezentat noi dispozitive care concureaza cu produsele Apple Foto
forums.androidcentral.com

Google a lansat smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 si dispozitivul set-top box Nexus Player, precum si versiunea L a sistemului de operare Android, incercand astfel sa tina pasul cu competitorul Apple.

Cele trei produse din gama Nexus au preturi aproximativ egale cu cele ale echipamentelor Apple, in conditiile in care, pana acum, Google a ales sa scoata pe piata modele mai ieftine decat competitorul sau, relateaza The Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

De asemenea, Google a anuntat ca o noua versiune a sistemului sau de operare Android va fi disponibila de luna viitoare. Varianta L a sistemului Android isi ia numele de la cuvantul "Lollipop" (acadea).

Spre deosebire de Apple, Google ofera licenta pentru folosirea sistemului sau de operare si altor producatori de telefoane.

Cele trei noi produse din gama Nexus vor fi disponibile pentru precomenzi din aceasta saptamana in Statele Unite, iar in magazine vor aparea din luna noiembrie.

Smartphone-ul, care va fi scos pe piata in 27 de tari, are un ecran de 5,9 inci, mai mare decat modelul iPhone 6 Plus al Apple, care are o diagonala de 5,5 inci. Nexus 6 costa 649 de dolari, in timp ce iPhone 6 Plus are un pret de 749 de dolari.

Prin comparatie, anul trecut, Google a lansat pe piata modelul Nexus 5 la un pret de 349 de dolari.

Nexus 6 este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2,7 GHz si o camera de 13 megapixeli, iar bateria are o autonomie de functionare de 24 de ore.

Tableta Nexus 9, care este produsa de HTC si costa 399 de dolari, va fi lansata in 30 de tari si va fi disponibila in magazine de luna viitoare.

Cu un procesor de 64 de biti si un ecran de 8,9 inci, Google spera ca noua tableta va fi utilizata de catre clientii sai in locul laptopurilor.

Nexus Player este un dispozitiv set-top box care poate fi conectat la televizor si foloseste conexiunile Wi-Fi pentru a incarca filme si emisiuni de televiziune. De asemenea, echipamentul produs de Asustek Computer este si consola de jocuri, permitand utilizatorilor sa joace jocurile Android.

Prezentarea noilor produse Nexus de catre Google vine in contextul in care, in cursul zilei de joi, Apple va lansa noua generatie de iPad-uri. Apple incerca, astfel, sa accelereze vanzarea de tablete, dupa succesul avut de cele doua modele de iPhone scoase pe piata in septembrie, iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

#Google smartphone Nexus 6, #tableta Nexus 9 , #Stiri Mobile