Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum poate revolutiona tehnologia mobila industria medicala - studiu Ernst & Young

Cum poate revolutiona tehnologia mobila industria medicala - studiu Ernst & Young

Datorita tehnologiilor mobile se vorbeste deja tot mai mult de conceptul de mHealth, care a inceput sa functioneze la scara tot mai larga, potrivit unui raportul recent al Ernst & Young.

Recentele dezvoltari din cloud computing permit deja accesarea de pe un terminal mobil a unor volume imense de informatii si aplicatii din domeniul sanatatii, pe retelele sociale functioneaza deja intregi comunitati de pacienti care schimba intre ei informatii si isi ofera sprijin reciproc.

Toti factorii implicati in industria de sanatate sunt constienti ca sistemul actual este invechit si ca este nevoie de un nou sistem pentru livrarea, consumul si plata serviciilor medicale.

Costurile de sanatate au ajuns in SUA la 17,9 din PIB, in timp ce in majoritatea tarilor Europene reprezinta 8-9% din PIB si continua sa creasca, iar in China au ajuns deja la 4,5% fiind pe mai departe in crestere rapida.

Tehnologiile mobile permit monitorizarea de la distanta si accesul direct al pacientilor la medici clinicieni atunci cand vor sa puna intrebari.

De exemplu, un proiect-pilot de telemedicina derulat in 2011 in Marea Britanie, unde guvernul este principalul contribuabil in sistemul de sanatate, a avut ca rezultat o reducere cu 15% a vizitelor la medic, o reducere de 20% a intrarilor in sistemul de urgenta, o reducere cu 14% a solicitarilor de internare si, cel mai socant, o reducere cu 45% a ratei de mortalitate.

La nivel global, 44 de milioane de aplicatii destinate problemelor de sanatate au fost descarcate in 2011.

In SUA, aproximativ 30% dintre cei chestionati au spus ca folosesc "intotdeauna" sau "frecvent" Internetul atunci cand cauta un raspuns la intrebari medicale, majoritatea considerand ca devin, astfel, niste pacienti mai buni.

Patru din 10 consumatori din SUA au folosit media sociale pentru a consulta pareri despre diverse tratamente sau anumiti medici. Accesul la informatiile medicale din media sociale si cele de pe internet este tot mai des facut de pe smartphone-uri si tablete.

Consumatorii participa deja, de la sine putere, in miliarde de discutii online pe teme medicale, cel mai adesea folosind in acest scop un terminal mobil inteligent.

Pe PatientsLikeMe.com, doar una dintre numeroasele retele sociale dedicate problemelor medicale, aproape 150.000 de utilizatori inregistrati schimba intre ei informatii despre conditiile de tratament, medicatie si simptomatologie pentru peste 1.000 de boli.

Un raport recent arata ca doar 23% dintre consumatori au folosit pana astazi solutiile mobile de sanatate, inclusiv faptul de a suna de la mobil la cabinetul medical.

Aceste rezultate sunt inca departe de tiparele generale de utilizare a telefoniei mobile - care arata ca, de exemplu, 64% dintre consumatori au trimis un mesaj text, 38% si-au folosit telefonul mobil ca sa intre pe internet si 27% folosesc aplicatii pe mobil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1133 ori