Cum este utilizat continutul prin dispozitivele mobile - raport BI Intelligence

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 11:51
1384 citiri
Cum este utilizat continutul prin dispozitivele mobile - raport BI Intelligence

Cresterea vanzarilor de smarpthone-uri si tablete a avut ca efect si cresterea consumului de continut, prin intermediul acestor dispozitive. Iar consumul prin media mobila este o activitate care creeaza dependenta, potrivit unui raport BI Intelligence.

Tabletele au contribuit semnificativ la cresterea vanzarilor de carti electronice (e-book-uri). Potrivit raportului, consumatorii digitali citesc pe an mai multe carti electronice decat carti tiparite si 41% dintre detinatorii de tablete si-au folosit propriul dispozitiv pentru a citi carti, potrivit Business Insider.

In ceea ce priveste utilizatorii de smartphone-uri, una dintre principalele functii folosite pe aceste dispozitive este cea de MP3 player. Spre exemplu, in Statele Unite, numarul utilizatorilor care-si folosesc telefonul mobil pentru asculta muzica a crescut de la 12% in septembrie 2009, la 27% in mai 2012.

Cea mai mare crestere o inregistreaza, insa, consumul de continut de stiri, care in Statele Unite a crescut nul trecut cu 17%. Utilizatorii mobili isi folosesc telefonul pentru a vizita site-urile de stiri din ce in ce mai des, petrec tot mai mult timp pe aceste site-uri si citesc un numar de articole in continua crestere.

Mediul mobil a ajutat enorm, potrivit raportului, si la cresterea vizualizarii de continut video.

Tabletele ofera o experienta video peste cea oferita de smartphone-uri, dar consumatorii urmaresc clipurile si prin intermediul telefoanelor mobile.

Continutul video digital nu inlocuieste inca televiziunea, potrivit raportului, dar utilizatorii isi folosesc telefonul mobil ca al doilea sau al treilea ecran pentru a vizualiza continut furnizat de televiziuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#continut media smartphone, #stiri smartphone tableta , #Stiri Mobile