Cele mai asteptate telefoane mobile in 2013

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 08:01
8423 citiri
Cele mai asteptate telefoane mobile in 2013

Marii producatori de telefoane mobile inca mai anunta modele de telefoane, chiar daca 2012 este pe sfarsite, dar marile lansari sunt pastrate pentru 2013. Unul dintre cele mai asteptate telefoane, la inceputul anului viitor, este Samsung Galaxy S4.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va lansa Samsung Galaxy S4 in luna februarie a anului viitor, in cadrul Mobile World Congress (MWC), unul dintre cele mai mari targuri de profil din lume.

Linia anterioara, Samsung Galaxy S3, a indeplinit asteptarile producatorului. In primele trei luni de la lansare, Samsung vanduse peste 20 de milioane de smartphone-uri Samsung Galaxy S3, potrivit unui anunt facut de reprezentantii companiei la inceputul lunii septembrie.

Noul Galaxy S4 va avea un ecran estimat la 5 inci, fata de versiunea de 4,8 inci a Galaxy S3-ului. Telefonul va folosi tot software Google Android si va avea un ecran de tip OLED (organic light emitting diode).

Zvonuri: Microsoft si Amazon vor lansa telefoane proprii

Potrivit mai multor zvonuri din piata, Amazon si Microsoft au facut deja comenzi catre producatorii de componente, pentru lansarea unor smartphone-uri din gama medie, planuite a fi comercializate la mijlocul anului viitor.

Zvonurile nu sunt noi. De fapt, in luna septembrie, cand Amazon si-a anuntat cele mai recente dispozitive Kindle, s-a vorbit foarte mult de un smartphone Kindle. Cel mai mare retailer online din lume, Amazon, nu a comentat, infirmat sau confirmat niciunul dintre zvonuri.

In ceea ce priveste Microsoft, zvonurile spun ca viitorul telefon branduit Microsoft va purta numele de Surface si va functiona cu Windows 8.1 (sau Apollo Plus). Microsoft a lansat, in schimb, o tableta proprie cu numele Surface, in ciuda solutiilor similare oferite de catre partenerii sai hardware.

iPhone 5S in martie 2013

Apple de-abia a lansat iPhone 5, in luna septembrie, dar potrivit ultimelor zvonuri, cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume are deja in pregatire iPhone 5S, care ar putea fi lansat in primele luni din 2013.

O astfel de lansare ar putea avea loc, in conditiile in care Apple a lasnat iPad Mini si iPad 4 la doar 7 luni de la lansarea generatiei a treia de tablete iPad.

Primele smartphone-uri BlackBerry 10

Oficialii RIM (Research in Motion), producatorul telefoanelor BlackBerrt, au declarat ca primele telefoane BlackBerrt 10 vor fi lansate la sfarsitul lunii ianuarie, 2013.

Compania nu a oferit detalii despre noile telefoane, dar potrivit informatiilor neoficiale printre modelele care vor fi lansate de RIM in 2013 se numera BlackBerry Liverpool, BlackBerry Londonf sau BlackBerry Aristo.

Sistemul de operare BlackBerry 10 este in prezent testat de peste 50 de operatori de telefonie mobila din intreaga lume.

Telefonul Facebook

Au existat multe zvonuri in ceea ce priveste lansarea unui smartphone sub brandul Facebook. Potrivit unora dintre aceste informatii, Facebook ar colabora cu HTC pentru lansarea unui smartphone.

Producatorul HTC nu e strain de telefoane cu profil Facebook,dupa ce a lansat HTC Salsa si HTC ChaCha anul trecut. Potrivit Bloomberg, cele doua companii ar putea lansa un smartphone la mijlocul anului viitor, iar Facebook ar lucra la un sistemul de operare special creat pentru acest telefon.

#telefoane mobile 2013, #lansari telefoane mobile 2013, #telefon facebook, #telefon Amazon, #Samsung Galaxy S4 , #Stiri Mobile