Apple face pact cu diavolul. Afla de ce

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 09:31
1638 citiri
Apple face pact cu diavolul. Afla de ce

Apple a creat o firma care sa se ocupe cu intentarea proceselor catre competitorii sai. De ce are nevoie Apple de un astfel de instrument?

Procesele pe incalcarea brevetelor sunt masura preferata de companii pentru a reduce concurenta pe piata intrucat firmele implicate in proces sunt obligate sa blocheze exporturile pana la solutionarea cazului.

Compania Digitude, cu sediul in Virginia, a depus recent plangeri privind incalcarea brevetelor impotriva companiilor: RIM, HTC, Motorola, Samsung, Sony sau Nokia. Din lista lipseste Apple, potrivit Techcrunch.

Digitude a fost infiintata in 2010 cu ajutorul unui aport de capital din partea Altitude Capital Partners. Obiectul de activitate al companiei este acela de a achizitiona si testa diverse produse pentru un consortiu de brevete.

Cu alte cuvinte, cumpara brevete si apoi da in judecata alte companii pana cand acestea se hotarasc sa ajunga la un consens si sunt dispuse sa plateasca mai mult decat le-ar fi costat un proces intr-o instanta de judecata.

Digitude este cea mai noua gaselnita in materie de investitii de brevete pentru ca reprezentantii companiei urmaresc parteneri strategic care sa investeasca in companie nu cu bani, ci cu patente.

Unul dintre partenerii companiei pare a fi Apple, prin tranferarea activelor unei companii la care gigantul IT era actionar la Digitude.

Ce ar fi atat de rau intr-o astfel de investitie? In primul rand, Apple ar folosi Digitude ca un instrument de a stopa evolutia competitorilor sai prin nenumaratele procese pe care compania le-a intentat.

In plus, Apple ar fi trebuit sa cedeze toate brevetele sale companiei Digitude pentru ca aceasta sa le foloseasca in procesele impotriva unor competitori ca Sony, RIM sau HTC, intr-un mod ferit de ochii publicului.

"Exista nenumarate situatii in care o companie, aflata intr-o instabilitate financiara, sa isi transfere brevetele catre o alta companie, insa a face un astfel de transfer doar pentru a-ti da in judecata adversarii cand ai tot dreptul de a face asta in mod public este o problema grava pentru imaginea companiei", a spus un avocat.

Atat reprezentantii Apple cat si cei de la Digitude au refuzat sa comenteze informatiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple actionar Digitude, #procese Apple , #Stiri Mobile