Apple domina piata tabletelor in randul companiilor

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 08:27
1359 citiri
Apple domina piata tabletelor in randul companiilor

Cele mai multe smartphone-uri si tablete activate in randul companiilor sunt vandute de catre Apple, potrivit unui raport realizat de Good Technology.

Raportul, care detaliaza numarul de dispozitive smartphone si tabletele activate in randul clientilor corporate, dintre care peste jumatate se afla in top Fortune 100, a dezvaluit ca iPhone 4S, iPhone 4 si iPad 2 se afla intre primele trei produse activate in randul companiilor. Android a contabilizat o cota de 35% dintre activarile de smartphone si doar 6% intre activarile de tablete, potrivit TabTimes.

"Asa cum ne asteptam, activarile de iPhone au incetinit in trimestrul trei datorita anticiparii iPhone 4S si apoi au crescut considerabil dupa lansarea acestui model, cu 31% dintre activarile din trimestrul patru venind de la iPhone 4S", a declarat John Herrema, reprezentantul Good Technology.

"Android continuia sa atraga noi activari de smartphone-uri si ne asteptam sa-si creasca cota si in 2012", a mai spus acesta.

iPad si iPad 2 au cumulat o cota de piata de 94% din totalul de activari de tablete in trimestrul patru din 2011, iar Samsung Galaxy Tab ramane una dintre cele mai populare tablete Android.

Cea mai mare rata de activare de iPad-uri a fost in randul serviciilor financiare, potrivit raportului, cu 42% dintre activari in trimestrul patru din 2011. Serviciile pentru afaceri s-au situat pe locul doi in ceea ce priveste activarile de iPad-uri.

Good Technology estimeaza ca in primul si cel de-al doilea trimestru al acestui an, numarul de activari de iPad si iPad 2 se va reduce, mai ales ca in luna martie este asteptata lansarea modelului iPad 3.

Compania de cercetare se asteapta ca rata de adoptie a smartphone-urilor Android in randul companiilor sa creasca in primele doua trimestre din 2012, pe masura ce iPhone 4S nu mai este o noutate pentru consumatorii de telefonie mobila.

#apple lansare produse, #Apple iPad 3, #apple tablete, #tablete android, #tablete companii , #Stiri Mobile