Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 20:01
2305 citiri
Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone

Android ramane cel mai popular sistem de operare pentru smartphone. Platforma dezvoltata de Google reprezinta mai mult de 43% de piata de telefonie mobila din America.

Sistemul de operare dezvoltat de Google a crescut, in al treilea trimestru din 2011, de la 39% pana la 43%, scrie Tech Crunch.

La polul opus, sistemul Apple a ramas "blocat" la o cota de 28%. In ciuda faptului ca nu a inregistrat o crestere a popularitatii, in randul consumatorilor, sistemul de opererare proiectat de Apple ramane in fruntea preferintelor.

Android a reusit sa depaseasca si sistemul de operare BlackBerry al canadienilor de la Research in Motion (RIM).

Divizia de cercetare a companiei de analiza StatCounter a inregistrat, in luna februarie, o cota globala de piata de 15,2% pentru SO-ul Android, comparativ cu cele 14,5 procente obtinute de BlackBerry.

In mod surprinzator, popularitatea telefoanelor Windows a incetinit, iar acum reprezinta doar 7% din piata de smartphone, in comparatie cu 9%, cat valora initiala.

Microsoft si Nokia vor incerca, mai mult ca sigur, sa schimbe acest lucru anul viitor, dar felul in care vor reusi acest lucru ramane de vazut, puncteaza publicatia amintita.

Rezultatele din trimestrul al treilea sunt surprinzatoare, dar raportul de pe cel de-al patrulea trimestru este chiar si mai asteptat. Mai ales in contextul in care apar in fiecare zi anunturi referitoare la noi sisteme de operare si updateuri la cele deja existente.

#piata smartphone, #sistem operare android, #cota piata android , #Stiri Mobile