Vanzarile de smartphone au crescut cu 29% in primul trimestru. Cate s-au vandut

Marti, 13 Mai 2014, ora 09:07
1586 citiri
Vanzarile de smartphone au crescut cu 29% in primul trimestru. Cate s-au vandut

Vanzarile mondiale de smartphone au crescut in primul trimestru cu 29% fata de acelasi interval din 2013, la 279,4 milioane de unitati, insa comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, au scazut cu 5%.

Dintre acestea, 81% au fost terminale cu sistem de operare Android, iar iOS si Windows au avut cote de piata de 16%, respectiv 3%, conform unui raport publicat de compania de cercetare si analiza Canalys.

Terminalele produse de Samsung au ramas cele mai vandute, cu o cota de 31%, fiind urmate de cele Apple, cu 16%. De remacat faptul ca jumatate din primii zece productatori de terminale mobile, cinci sunt companii chineze: Huawei a ocupat pozitia a treia, Lenovo, a patra, Xiaomi s-a clasat pe locul sase, iar Yulong pe opt si ZTE pe noua.

China a fost cea mai mare piata pentru smartphone

China a fost cea mai mare piata de smartphone in primul trimestru al anului, aici fiind vandute 35% din total, fiind cu mult in fata SUA, care a avut o cota de 12% din vanzarile mondiale.

Piata chineza a inregistrat o scadere cu 3% fata de ultimele trei luni ale anului, fiind vandute 97,5 milioane de terminale. De remarcat ca telefoanele mobile inteligente au avut o pondere de 93% din totalul vanzarilor de telefoane mobile.

Pentru prima data, cele patru tari care formeaza grupul BRIC (Brazilia, Rusia, India si China), au intrat in topul vanzarilor de smartphone. Prima clasata fost China, fiind urmata de India, care a acoperit 5% din vanzarile globale, iar Brazilia si Rusia au avut o cota de cate 2% fiecare.

Cea mai mare crestere a vanzarilor, de 369%, a fost inregistrata de terminalele mobile inteligente cu diagonala de cinci inchi sau mai mare, acestea ajungand la o cota de 34% din vanzarile mondiale.

#telefoane mobile, #piata smartphone, #vanzari smartphone , #Smartphone