Tu ce smartphone ai? Piata telefoanelor false a ajuns la 45 de miliarde de euro

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 17:54
4331 citiri
Tu ce smartphone ai? Piata telefoanelor false a ajuns la 45 de miliarde de euro
Foto: Marketingland

Industria smartphone are de pierdut 45 de miliarde de euro in urma comercializarii produselor falsificate ale unor marci celebre, arata un studiu recent al Biroului pentru Drepturi de Proprietate Intelectuala si Marci Inregistrate din UE (EUIPO).

Suma anuntata de inspectorii institutriei europene este estimata a fi pierderea suferita de producatorei in 2015, cand piata produselor originale a suferit un declin in vanzari de 184 milioane de smartphone-uri, relateaza CNBC.

In total, 2015 a fost marcat de o cadere de 12,9 procente in vanzari, analistii banuind ca acest segment a fost acoperit de produse falsificate.

Africa, America Latina, Orientul Mijlociu, China si regiunea Asia-Pacific sunt zonele une telefoanele smart contrafacute si-au croit drum spre consumatori, cota de piata ocupata de fake-uri variind intre 11,8% si 21,3%.

In Europa se estimeaza ca 8,3% din telefoanele smart vandute sunt falsificate, in vreme ce prezenta acestora pe piata din Statele Unite se ridica a 7,6%.

"Prin rapoartele si analizele noastre construim o imagine asupra modului in care produsele piratate si contrafacute afecteaza sectoare cheie din economie.

Este primul raport de acest gen prin care analizam efectele acestui fenomen pe un sdector atata in interiorul Uniunii, cat si in afara granitelor UE", a explicat Antonio Campinos, directorul EUIPO.

"Pierderea unei cote de piata de 12,9% este de asteptat sa trezeasca reactii din partea autoritatilor pentru a combate comertul cu produse falsificate la nivel mondial", a mai spus oficialul european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone fals, #produse contrafacute, #industria smartphone, #vanzari telefoane smart , #Smartphone