Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-a lansat Discover, ghidul turistic pentru mobil al celor mai importante orase din Romania

S-a lansat Discover, ghidul turistic pentru mobil al celor mai importante orase din Romania


Platforma turistica "Discover", ce ofera gratuit un ghid turistic complet optimizat pentru telefoanele mobile tuturor vizitatorilor oraselor din Europa a fost lansata vineri, fiind disponibila, in prima faza, pentru orasul Constanta.

Proiectul "Discover" este accesibil de pe panourile informationale montate pe obiectivele turistice si ofera informatii cu prezentari text, audio MP3, galerie de imagini si Voice GSM.

Turistii vor citi astfel, direct de pe panoul informational, o scurta prezentare a obiectivului turistic, in limba romana si engleza, se arata intr-un comunicat de presa al dezvoltatorilor platformei.

Cu aplicatia nativa pentru smartphone, din iOS sau Android, disponibila in cinci limbi (romana, engleza, franceza, germana si spaniola), turistii pot vedea astfel oricand calendarul evenimentelor din oras si o lista inteligenta cu cele mai cunoscute locatii pentru timp liber. Cu profilul Facebook si functia GPS din aplicatie, acestia au posibilitatea de a socializa cu alti turisti si de a crea noi legaturi.

"In turism exista doua forme de comunicare: Visit si Discover Visit se adreseaza turistilor ce sunt chemati sa viziteze un oras, iar Discover se adreseaza turistilor ce viziteaza deja orasul respectiv. Am plecat de la ideea de a ne descoperi orasele principale ale Romaniei si de a le arata turistilor straini ca Romania poate oferi acces usor si gratuit la informatii. Unicitatea proiectului este data de utilizarea celor mai noi tehnologii pe o singura platforma, acest lucru nemaifiind realizat pana in prezent", a declarat Victor Maxim initiatorul proiectului Discover.

La proiectul Discover lucreaza 36 de persoane din 7 companii, Discover Constanta fiind primul oras pilot al acestuia, urmand a fi dezvoltat si in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov. In Europa, proiectul Discover va fi lansat la jumatatea anului 2014 avand o investitie pentru dezvoltare bugetata cu 550.000 Euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1729 ori