Posesorii de carduri MasterCard vor putea face plati cu smartphone-ul

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 10:59
2258 citiri
Posesorii de carduri MasterCard vor putea face plati cu smartphone-ul

Cu ajutorul unui smartphone, posesorii de MasterCard vor putea efectua plati printr-o aplicatie gratuita, securizata cu un cod PIN pentru mobil. De asemenea, se vor putea plati facturile, produsele si serviciile achizitionate de la comercianti.

MasterCard si procesatorul de plati Netopia au lansat miercuri aplicatia mobilPay MasterCard Mobile, disponibila pentru telefoane smart pe IOS si Android, ulterior urmand sa fie adaugate si alte platforme, au anuntat, intr-o conferinta de presa, reprezentantii celor doua companii.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit in Google Play si App Store, iar utilizatorii vor putea efectua plati de facturi, pentru reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru achizitia de produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri.

"mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicatie de plati mobile remote din Romania cu ajutorul careia clientii posesori de carduri MasterCard pot plati cu telefonul pentru produse si servicii prezentate de comerciantii parteneri. Esenta modelului MasterCard Mobile este asigurarea unui cadru reglementat pentru plati mobile sigure pentru consumatori si comercianti, in conditii de interoperabilitate", a declarat Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

Aplicatia va fi utila initial pentru plata serviciilor de telefonie mobila

Pentru inceput, aplicatia va permite plata facturilor emise de Orange Romania si reincarcarea cartelelor preplatite ale operatorilor principali de telefonie mobila.

Dupa descarcarea aplicatiei, utilizatorii trebuie sa se inregistreze cu date personale precum nume, prenume, adresa de e-mail si numar de telefon. Accesul in aplicatie este securizat printr-un cod mobile PIN format din sase cifre, definit initial de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia. Clientii pot face plati cu orice card MasterCard, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data.

"Vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Romanii vor putea sa cumpere din ce in ce mai multe produse si sa-si achite facturile de oriunde si in cel mai simplu mod posibil, printr-o singura aplicasie, de pe telefon", a spus la randul sau directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plati card Mastercard, #plati mobile smartphone, #aplicatie mobilPay Mastercard Mobile, #procesare plati Netopia , #Smartphone