OnePlus One, telefonul care poate fi cumparat doar cu "invitatie"

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 14:10
2068 citiri
OnePlus One, telefonul care poate fi cumparat doar cu "invitatie"
Foto: Oppomart

Chinezii de la Oppo apeleaza la o metoda mai putin intalnita in piata pentru vanzarea telefonului lor PnePlus One, in incercarea de a echilibra raportul dintre cerere si oferta pentru a nu afecta brandul, in momentul in care capacitatea sa de productie a ajuns la limita.

Astfel, modelul OnePlus One poate fi cumparat numai pe baza unei invitatii, care poate veni de la cineva care deja are acest telefon. De asemenea, doritorul poate intra si intr-o competitie pentru a obtine o astfel de "invitatie", scrie Bloomberg.

Carl Pei, unul dintre fondatorii companiei, a spus ca au descoperit aceasta metoda din intamplare. "Nu ne-am gandit la aceasta ca la un instrument de marketing, dar acum vedem ca acesta este efectul metodei".

Modelul Oppo, un smartphone cu Android si cu capacitate de stocare de 64 Gb, a fost pus in vanzare in iunie, exclusiv online, la un pret de 349 dolari. Si l-au putut cumpara doar cei cu invitatie. Si cu ocazia Black Fiday, Pei a spus ca lanseaza si versiunea de 16 Gb, la un pret de 299 dolari.

Acest smartphone nu este prea diferit de modelele celor de la Samsung, HTC, Xiaomi sau chiar de celelalte terminale Oppo. Telefonul are procesor este Qualcomm Snapdragon, ecranul de 5,5 inci si doua camere. Pei a spus ca diferentele sunt pretul si software-ul.

Oppo Find 7 (stanga) si OnePlus One (dreapta). Foto: 7Mobile

Pentru ca nu tinteste rate de profit foarte mari, Oppo si-a permis sa reduca pretul modelului OnePlus, si a decis si sa elimine multe aplicatii instalate de la inceput pe acest telefon. Conform oficialului companiei, OnePlus vrea sa fie un telefon cu Android rapid si elegant.

Vanzarile din acest an se vor situa in jurul a un milion de unitati, si nu se poate compara cu cele al Apple, de exemplu, dar nu este de neluat in seama pentru o companie veche de numai un an.

OnePlus nu va aduce mari schimbari in companie, a mai spus Pei, insa ceva tot se va intampla, deja fiind purtate discutii in Silicon Valley pentru o noua runda de finantare. de asemenea, compania cauta si un partener care sa ii produca telefoanele, dupa ce capacitatea sa de productie se apropie de limita.

Si linia de produse se va extinde, cu unul sau doua modele, anul viitor, iar compania vrea sa intre si pe segmentul gadgeturilor "wearables" sau pe cel al echipamentelor "Internet-of-Things", a mai spus Pei, insa fara a da detalii.

#OnePlus One, #telefon oppo, #pret OnePlus One , #Smartphone