LG vrea sa-si dubleze vanzarile de telefoane 4G

Luni, 25 Februarie 2013, ora 11:24
2345 citiri
LG vrea sa-si dubleze vanzarile de telefoane 4G

LG intentioneaza sa isi dubleze vanzarile pentru telefoanele inteligente de ultima generatie 4G si sa recupereze terenul fata de rivalul sau Samsung, prin vanzari totale de 40 de milioane de telefoane mobile inteligente pana la sfarsitul acestui an.

LG, pe locul cinci in topul producatorilor mondiali de telefoane mobile, a anuntat luni ca are ca obiectiv dublarea vanzarilor de telefoane destinate noii generatii de servicii 4G, numita tehnologia Long-Term Evolution (LTE), scrie AFP.

Aceasta are o eficienta spectrala superioara de 3-4 ori mai mare decat UMTS/HSUPA, o crestere superioara a debitului la download pana la 100 de Mbps si capacitati mai mari la tarife mai mici.

Promovarea agresiva a noilor modele LG, inclusiv Optimus G, a dus la cresterea cu 56% a vanzarilor de telefoane mobile inteligente in trimestrul patru din 2012, pana la 8,6 milioane de unitati.

Situatia pietei pe care LG vrea sa creasca

Rivalul LG din Coreea de Sud, Samsung, a vandut peste 40 de milioane de unitati din ultimul sau model de varf, Galaxy S III, de la lansarea in luna mai.

Firma de studii de piata International Data Corp. (IDC) a anuntat recent ca Samsung Electronics Co. a vandut anul trecut peste 400 de milioane de telefoane mobile, devansand grupul finlandez Nokia Corp. si devenind cel mai mare producator mondial de telefoane mobile.

Potrivit IDC, anul trecut, vanzarile de telefoane mobile marca Samsung au inregistrat o crestere de 22,7% pana la 407 milioane de unitati, ceea ce-i permite firmei sud-coreene sa controleze 23,7% din piata globala a telefoanelor mobile. In schimb, vanzarile Nokia au scazut cu 19,5% in ritm anual pana la 335,6 milioane de unitati si o cota de piata de 19,6%.

Pe locul al treilea se situeaza grupul american Apple, care a vandut 136,8 milioane de telefoane mobile (8% din piata globala), urmat de producatorul chinez ZTE cu 65 de milioane de telefoane mobile vandute anul trecut si LG Electronics Inc. cu 55,9 milioane de telefoane mobile.

#vanzari telefoane inteligente LG, #vanzari smartphone LG, #modele noi LG, #telefoane LG 4G , #Smartphone