Huawei a lansat cel mai rapid smartphone din lume

Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:29
5853 citiri
Huawei a lansat cel mai rapid smartphone din lume

Huawei a lansat ultimul model de Ascend P2, cu ocazia deschiderii Mobile World Congress (MWC 2013) de la Barcelona, care va fi "cel mai rapid din lume", datorita unui procesor Quad-core la 1,5 GHz.

Noul procesor va oferi astfel o descarcare mai rapida de continut decat la celelalte smartphone-uri existente pe piata, informeaza Techtree.com.

Dispozitivul, cu o carcasa avand o grosime de 8,4 mm, este creat pe baza sistemului de operare Android de la Google, avand un ecran de 4,7 inch IPS, cu rezolutie de 720p HD.

Telefonul este echipat cu o camera de 13 MP cu un senzor de tip BSI. Modelul este pozitionat ca cel mai rapid din lume 4G/LTE, deoarece el asigura o viteza de descarcare de pana la 150 Mbit /s.

Noul smartphone urmeaza sa fie pus in vanzare in al doilea trimestru al anului in curs, la un pret de 399 de euro.

Huawei, in lupta pentru primele locuri pe piata mondiala

Potrivit firmei de cercetare IDC, Huawei ocupa locul trei pe piata mondiala de comunicatii si conform bilantului de vanzari in al patrulea trimestru al anului 2012. Pe primele doua locuri se situeaza Samsung si, respectiv, Apple.

Apple si Samsung, concurate direct de telefoanele chinezesti

Huawei se bucura de pozitii bune in Europa, unde companiile europene cumpara echipamente de telecomunicatii. Dar, compania inregistreaza un nivel scazut de vanzari in Statele Unite ale Americii. Acest lucru se datoreaza faptul ca Washingtonul se opune cooperarii in acest domeniu intre companiile americane si cele chineze.

Conform unui raport publicat de Congresul SUA anul trecut, cel putin doua companii chineze de comunicatii - Huawei si ZTE - reprezinta o amenintare la securitatea nationala a SUA, emitand suspiciuni ca acestea ar desfasura activitati de spionaj pe teritoriul american.

Americanii se tem de Huawei. Afla de ce

#lansare Huawei Ascend P2, #smartphoneuri Huawei, #telefoane Huawei, #lansari Mobile World Congress, #lansari MWC 2013 , #Smartphone