HTC a lansat un smartphone nou, in incercarea de a recupera cota "furata" de Samsung (VIDEO)

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 09:08
3579 citiri
HTC a lansat un smartphone nou, in incercarea de a recupera cota "furata" de Samsung (VIDEO)

HTC a lansat un nou smartphone - HTC One - in incercarea de a recupera din cota de piata castigata de Samsung. Producatorul a lansat si o noua versiune software - BlinkFeed - pentru a personaliza ecranul telefonului cu stiri, articole, update-uri din social media, fotografii si videoclipuri.

HTC One are un procesor 1,7 GHz, 2 GB de memorie RAM, ecran de 4,7 inci la rezolutie Full HD 1920 x 1080 pixeli, cu o densitate de 468 dpi.

Bateria este de 2300 mAh, iar telefonul nu are slot de card microSD.

HTC, ale carui smartphone-uri erau foarte apreciate de utilizatori, cand sistemul de operare Android era inca la inceput, a pierdut teren in fata Samsung, despre care Gartner a spus ca detine peste 42% din cota de piata a smartphone-urilor cu Android, in trimestrul patru din 2012, potrivit Reuters.

Potrivit ultimelor cifre Gartner, Android este sistemul de operare care are o cota de 70% din piata globala, in timp ce Apple are o cota de 21%, iar telefoanele Windows si BlackBerry au doar 3,5, respectiv 3% din piata.

HTC nu a reusit sa-si pastreze dominatia in universul Android. Vanzarile de telefoane mobile HTC au ajuns la o cota de doar 1,8% din piata, anul trecut, in scadere de la 2,4% in 2011, potrivit Gartner.

In acest context, HTC a lansat un nou smartphone, cu ecran de 4,7 inci si procesor quad-core, cu doar cateva zile inainte de cel mai mare eveniment din industrie, Mobile World Congress, care va avea loc la Barcelona.

Analistii spun ca noul smartphone ar putea ajuta compania HTC sa se diferentieze ca brand, fata de ofertele standard Android, dar in competitia cu Samsung e nevoie de mai mult de atat.

"HTC One este cel mai bun smartphone cu Android in acest moment, dar consumatorii vor astepta pana cand Samsung va lansa Galaxy 4S, care va fi lansat la mijlocul lunii martie", a spus Birdy Lu, analist in cadrul Daiwa Capital, in Taipei.

Reprezentantii HTC au declarat ca noul smartphone va fi disponibil in peste 80 de tari, incepand din luna martie.

Actiunile HTC au inchis in scadere cu 1,6%, miercuri, in Taiwan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lansare HTC One, #smartphone HTC, #cota piata HTC, #cota piata Samsung , #Smartphone